Според мен собственик на Левски продължава да е г-н Тодор

...
Според мен собственик на Левски продължава да е г-н Тодор
Коментари Харесай

Батков: Майкъл Чорни искаше да дам акциите на Левски на полицая пред МВР

Според мен притежател на Левски продължава да е господин Тодор Попов, почнал е прекачване в интерес на господин Борисов, той изрично съобщи, че не желае да ги получи. Те са дадени на предпазване във футболния клуб, те не престават да са на господин Попов, само че в това положение той не може да участва на общото заседание. Така заключи в „ Беновска пита “ проблема с акциите на Левски някогашният притежател на клуба юрист Тодор Батков.

За разкарването на акциите из София от журналиста Сашо Диков той сподели: „ Не съм другар със Сашо Диков, само че постоянно сме били почтени противници. Особено обидно беше, че не беше почтено да поеме тази функционалност. И изключително неприлично бе кекеренето пред клуба на фона на голям портрет на Георги Аспарухов-Гунди. И мен изключително ме заболя! “
Тодор Батков напомни, че някогашният притежател Майкъл Чорни го е убеждавал да трансферира своите акции на служителя на реда, който пази пред Министерство на вътрешните работи, когато на предприемача бе неразрешено да идва в България. „ За Левски умерено можеше да се направя на анонимник, когато господин Чорни за повторно ме накара да занеса на служителя на реда в Министерство на вътрешните работи акциите за вътрешния министър, той имаше 80%. Те го изгониха, съдът анулира първата заповед, задължи НСС да отстрани пречките да се връща. Но вместо това последва нова заповед за възбрана за още 10 години. Чорни беше доста афектиран, сподели ми да приготвя джира. Но му споделих – той (министър Георги Петканов) няма да ги вземе. Чорни ми сподели: " Остави ги на служителя на реда, който пази “. Обясних му, че е обидно, че не може да се прави по този начин с Левски. И тогава акциите ги взех аз – това е истината. Можех да си го спестя “, напомни Батков.
„ Левски ще го има, имам 3 послания. Първо приканвам господин Попов най-човешки да си довърши задачата и с Божков да излязат с чест от това състояние.
Второ – приканвам последователите за още едно изпитание за скромна милостиня, има начинания за подкрепяне на клуба. Сега има една виртуална самодейност за 24 май за рождения ден, да напълним виртуално стадиона – ще остане прекрасен спомен.
Трето, колкото и неуместно да е, де факто към този момент ги няма Божков и Попов, министър председателят Борисов дано да извърши уговорката си да помогне. Не бива Левски да умира! ЦСКА го стабилизираха почти. Държавата не е дала нищо, пособия е, само че от страната нищо не е обещано. " Секторът (сектор А) си го построихме ние, дори платихме право на градеж. Общежитието си построихме и платихме право на градеж на страната. Аз не можех повече да не преставам – финансово, душевен. Но аз останах в историята: станах 6 пъти първенец, 5 пъти купа, Шампионска лига – дай, Боже, всекиму, господин Беновска! “, акцентира юрист Батков, като още веднъж заявява подготвеност да оказва помощ на клуба. " Готов съм постоянно да оказвам помощ, не можете да си визиите какви неща съм претърпял, декларирам – подготвен съм да оказвам помощ. “
Запитан какво съответно следва, с цел да бъдат действително трансферирани акциите на Левски на нов притежател, Тодор Батков сподели: " Според мен има една-единствена опция – господин Попов да анулира джирото и да трансферира пакета на акциите на разположение, което той откри за добре. Единственото изискване е лицето да се съгласи. Включително може да ги трансферира на клуба, може да ги трансферира на клуба безплатно “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР