Според мен служебният кабинет на Румен Радев е готов. Други

...
Според мен служебният кабинет на Румен Радев е готов. Други
Коментари Харесай

Проф. Пламен Киров: Служебният кабинет на Радев е готов, други лица ще са в него

Според мен служебният кабинет на Румен Радев е подготвен. Други лица ще са в него, само че той ще се придържа по държание към предходните сходни държавни управления.

Това сподели пред Българска национална телевизия специалистът по конституционно право и някогашен арбитър в Конституционен съд проф. Пламен Киров.

„ Политиката не е математика. Възможностите са две – или да се откри болшинство, което да поддържа настояването за избор на съмнение, или държавното управление да оцелее, само че въпросът е с цената на какво. Дори и да не падне, е доста мъчно, когато няма необятна поддръжка в Народното събрание и в обществото, изключително, когато се ръководи в поредност от рецесии, то да организира ефикасна политика. Може да продължи това месец или два “, разяснява той.

„ Когато нищо не може да се реши, се прибягва до избори. Такива са разпоредбите на демокрацията “, добави професорът.

„ Когато имаме толкоз накълцан парламент и доста комплицирана коалиция с болшинство, излъчило държавното управление, ръководителят на Народното събрание би трябвало да е факир на парламентарните процедури и да се стреми да е безпристрастен “, добави той.

„ Проф. Герджиков си отиде, тъй като непрестанно, редовно спираше отправените питания до премиера Сакскобургготски. Понеже го защитаваше, се стигна до такава степен един заслужен човек безславно да се елементарни с председателския пост в Народното събрание. Положението с Никола Минчев е сходно, тъй като когато има искане за осъществяване навън съвещание на Народното събрание, защото ще се разкрие класифицирана информация, той отхвърли да го направи, с цел да предотврати изнасянето на едни грами и те да бъдат обсъждани в пленарната зала “, съобщи проф. Киров.

" Винаги има време за смяна на изборното законодателство ", сподели още той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР