Според мен още миналата седмица се е знаело за фалита

...
Според мен още миналата седмица се е знаело за фалита
Коментари Харесай

Клиенти: За фалита на „София тур“ се е знаело още миналата седмица

Според мен още предходната седмица се е знаело за банкрута на „ София тур и холидей “, допусна пред bTV клиент на туроператора, чиято екскурзия няма да бъде изпълнена.

Вчера компанията, която е една от огромните в сектора, разгласи, че стопира да работи заради неплатежоспособност.

Засегнатите, които е трябвало да пътуват за Коледните и Новогодишните празници, са десетки. Те са търсили пояснение от компанията, само че не са получили такова – на вратата на офиса е била оставена записка, че няма да работят, а на посочените телефони никой не дава отговор.

Лилия Тенева е индивидът, алармирал Министерството на туризма, застрахователя „ Алианц “ и медиите за протичащото се.

Тя и приятелите ѝ си купили екскурзия в края на октомври посредством платформата ekskurzia.bg и трябвало да пътуват на следващия ден сутринта. Миналата седмица Лилия позвънила в офиса на „ София тур “ и помолила за информация за един от хотелите. Отговорили, че не могат да ѝ дадат, тъй като към момента не се знае и че ще получи имейл. Миналия петък вечерта получила имейл за смяна на мястото и часа на тръгване. „ Вчера разбрахме, че пътешестване изобщо няма да има “, описа тя. Разбрала, откакто ѝ се обадили от ekskurziа.bg.

Още предходната година е имало сигнали от Българската асоциация на туроператорите за тази компания, уточни тя. И добави, че застраховката в „ Алианц “ е направена на 11 декември тази година. „ Според мен още предходната седмица се е знаело. Въпросът е по какъв начин ще ни бъдат изплатени сумите “, сподели тя.

Явно има проблеми в туроператорския отрасъл и това довежда до банкрути, разяснява различен обиден клиент – Теодор.

Още през вчерашния ден компанията заяви на уеб страницата си, че афишира неплатежоспособност и причина за това са съперници, които саботират активността ѝ.

От Министерството на туризма оповестиха, че ще наблюдават деликатно проблема.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР