Според мен не сме загубили сувернитет, напротив връща се. Тази

...
Според мен не сме загубили сувернитет, напротив връща се. Тази
Коментари Харесай

Политолог: Вероятно и Бойко Борисов е включен в списъка „Магнитски“

Според мен не сме изгубили сувернитет, в противен случай връща се. Тази огромна корупция, която съществува лишава сувернитета и прави страната ни слаба. Това съобщи политологът Даниел Смилов в предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия. 
Всичко по тематиката: Новите наказания " Магнитски " 78
По думите му последствията би трябвало да вървят в две направления: наказателно-правната и политическата линия за вдишване на отговорност. Според него в листата попада и името на някогашния министър председател Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 година

Това е систематичен проблем. Тези афери не са разследвани както би трябвало. Въпросът за какво Борисов не е упоменат е забавен. България не е автокрация, не е пропаднала страна. Тя е страна, която сама може да се оправи с такава обстановка – посредством избори, посредством промени в самите партии. Ако нищо не стане ще продължим да циклим в този кръг – неспособност да се сформира стабилно държавно управление, уточни Смилов. 

Относно глобите по „ Магнитски “ са заложени и геополитически ползи. Това разяснява социологът Първан Симеонов. 

Това е глоба от друго държавно управление, която би трябвало да получи верификация от нашата правосъдна система. Политическите последствия са свързани със ориста на единия лагер – и Българска социалистическа партия и преди този момент Движение за права и свободи. Бенефициент от това могат да бъдат „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Не считам, че може да се случи огромно пренареждане от това, счита Симеонов. 

България непрекъснато е в предизборна акция. Също правилно е, че Борисов е в центъра. Според мен той е индивидът който на практика би трябвало да прави крачки обратно. Това е публичната обстановка. Това е фигура, която най-ярко се въплъщава с предходното ръководство на страната. Политическа партия и Демократична България доста приказват на западните сътрудници, акцентира социологът. 

Според Арман Бабикян по закона „ Магнитски “ не се чакат доказателства.

Не ни имат вяра и то навръх тези органи, от които се чака да свършат работа. България е чудовищно корумпирана. Ние се концентрираме върху парите. По отношение на Горанов има манипулирано законодателство. Правният му отдел е работил по това законодателство, след това е прегледано с останалите министри. След това влиза в Народно заседание. Това демонстрира цялата система. Борисов е посочен на процедура, манипулиране на законодателство не става с един човек, добави Бабикян. 

Международният анализатор Кристиян Шкварек счита, че по тематиката има две хипотези. 

Де юре хипотезата е политизиран лист, който се пробва да помогне на сътрудник. Де факто тезата е тайминга. Когато този лист се изкарва ние сме в предизборна конюнктура. Когато се случва това нещо влизаме в догадка ни тласка към практикуване на външнополитическо въздействие върху нас. Посолството на Америка в България са монополизирани от демократичната градска общественост. Не може два пъти поред да е в предизборна конюнктура. Третият път отново ще бъде в такава конюнктура и ние отново няма да му обърнем внимание, посочи Шкварек. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР