Според мен не е безпрецедентна ситуацията с разпространението на доказателства

...
Според мен не е безпрецедентна ситуацията с разпространението на доказателства
Коментари Харесай

ГДБОП никога не е ползвал услугите на TAD Group, твърди комисар Спиридонов

Според мен не е невиждана обстановката с разпространяването на доказателства от страна на прокуратурата по делото с TAD Group. Това, което беше изнесено от прокуратурата, в последна сметка е резултат от дългогодишната работа на чиновниците на ГДБОП. Това съобщи шефът на ГДБОП основен комисар Ивайло Спиридонов в ефира на " Тази заран " по bTV.
Спиридонов уточни, че в никакъв случай неговите чиновници не са желали услуги от TAD Group, нито пък са работили с компанията, както настояват нейни представители.
Това, което през вчерашния ден беше изнесено от прокуратурата, е доста дребна част от доказателствата. Тези лица са образец за това по какъв начин можеш да станеш жертва на личната си охранителна система, разясни Спиридонов. Открили сме доста неща, само че дано те да бъдат извадени в съда, уточни шефът на ГДБОП.
Колегите откриха въпросните пароли за компютъра посредством камерите за наблюдаване. Ние може да ги призоваваме всички да спомагат - някой от тях да е съдействал досега, попита още риторично комисар Спиридонов. 

Много авторитетно звучи сходно схващане, че прокуратурата има право на политическа самоотбрана, тъй като има упреци за избора на нов основен прокурор. Всеки един политически акт на прокуратура, разследване и съд е непозволен, в някаква степен и рисков. Това съобщи известният юрист Марин Марковски по тематиката с хакерската офанзива против Национална агенция за приходите и последната към този момент реакция на прокуратурата – да разгласява доказателствен материал по случая.
Законът изрично не дава право на прокуратурата да разгласява доказателства, с цел да убеди обществото, че е права, акцентира Марковски пред Нова телевизия. Той напомни, че имаме конституционна хипотеза, че всеки един е почтен до доказване на противното. " Да се нарушава Конституцията, не е цивилизовано ", сподели юристът. И акцентира, че да се показа единствено едно доказателства или няколко доказателства от цялостната картина на случая, води до оклеветяване. Марковски е сигурен и че всичко това ще повлияе на съдиите.
Същевременно юристът Марин Киров засегна казуса, че в България има доста ниско доверие по отношение на институциите и явно имало „ кръг от медии и жители ”, който желал да отнесе хакерската офанзива против Национална агенция за приходите в сюжет за смяна на властта. " Не съм бранител на прокуратурата ", побърза обаче да добави Киров, който се съгласи и че актуалната обстановка е " извънредно изключителна ", само че прокуратурата работила " малко изключително ". Юристът се съгласи също, че се въздейства в този момент на съдиите, само че е имало противоположен напън и върху прокурорите " от медии ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР