Според мен хората не толкова загиват от COVID-19, а точно

...
Според мен хората не толкова загиват от COVID-19, а точно
Коментари Харесай

Близките на мъжа, умрял в Пловдив след размотаване по болници: Той можеше да оцелее!

Според мен хората не толкоз умират от COVID-19, а тъкмо поради неуредиците в нашата здравна система. Това съобщи Николай Недев, наследник на мъжa от Стамболийски, който

"Баща ми имаше късмет да оцелее в интервала, когато го върнаха от Окръжна болница. В тези 24 часа, до които бе признат в болница "Иван Рилски ", положението му не бе толкоз сериозно ", сподели синът на умрелия.

На въпрос дали татко му е бил за хоспитализация първо в болница "Св. Георги " и след това, когато е бил ориентиран към МБАЛ-Пловдив, Николай отговори: "Личната лекарка звънна на кола за спешна помощ. През цялото време и в колата за спешна помощ той бе на О2, сиреч ситуацията не е било обикновено. След това
като не можаха да намерят място в "Свети Георги ", след диалог в Окръжна болница, го насочиха там за банкет ".

"От "Свети Георги " до Окръжна болница той непрекъснато беше на О2. Вече по какъв начин и за какво са решили, че не е за банкет, не знаем. В документа от "Свети Георги " категорично е записано, че се изпраща за банкет след диалог с РКЦ и Окръжна болница ", добави той.

Жената на умрелия мъж и майка на Николай съобщи, че никой не е приказвал, че брачният партньор й има COVID-19.

"След като бе ориентиран към Окръжна болница, в документите, които му дадоха, бяха и двете опаковки от негативните проби. В окръжна болница обаче по този начин и не можахме да забележим никого или някой доктор да излезе и да ни изясни аргументирано за какво този човек би трябвало да се върне назад у дома ", сподели тя.

На въпрос какво написа в смъртния му акт тя отговори: "Изброени са три от сърдечните му болести и на четвърто място COVID-19 ".

Николай добави, че нямат искания към лекарите от "Свети Георги " и лекарите от "Иван Рилски ", а към тези от Окръжна болница, които са отказали да одобряват татко му.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР