„Според мен ходът на пандемията обикаля две години, след което

...
„Според мен ходът на пандемията обикаля две години, след което
Коментари Харесай

Кантарджиев: Ходът на пандемията обикаля 2 години, вероятно е да придобие сезонен характер

„ Според мен ходът на пандемията обикаля две години, след което има възможност да придобие сезонен темперамент, да е най-силен краят на есента и началото на зимата, малко преди грипа и да придобие ендемичен темперамент “, съобщи проф. Тодор Кантарджиев в студиото на националната телевизия.

Според него това значи, че последователно ще стартират да боледуват дребни групи от хора, само че с по-дължа дълготрайност.

„ Преболедувалите е задоволително да бъдат имунизирани с една доза, като поучавам това да е през есента “, сподели още Кантарджиев.

Той добави, че нито южноафриканската, нито нигерийската, нито бразилската разновидност на вируса са открити у нас.

„ Има го единствено английския вид, в последната седмица в Кюстендил, Сливен и Бургас над 85% от циркулиращите вируси са от английския вид “, сподели още Кантарджиев. Той добави, че имунизациите покриват всички тези разновидности, като се изключи нигерийската, само че тя се карала по-леко.

Той разяснява още, че в случай че се появи разновидност, която не се въздейства от имунизациите, фирмите имат подготвеност да разработят усъвършенствани версии на препаратите, само че ще би трябвало реимунизация през есента.

За последната една година, която беше белязана от ковид по целия свят, Кантарджиев сподели, че всичко е било под надзор. „ Грешката беше, че се позволиха доста хора, едната част, наричайки се лекари, другите не лекари, да основат едно съмнение в обществото, а от там идва и страхът “, сподели още Кантарджиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР