Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук

...
Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук
Коментари Харесай

След скандала с Борисов и Пеевски: Кирил Петков призова към спокойствие

" Според мен е време всички малко да се успокоят. Тук станаха едни огромни пристрастености, едни огромни страсти. Истината е, че би трябвало да създадем крачка напред в смяната на всички тези институции, която всички българи желаят от дълго време " - по този начин отвърна съпредседателят на " Промяната " Кирил Петков след новата порция остри рецензии от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж подлага на критика меморандума, препоръчан от ПП-ДБ. Потвърди, че партията му има същите условия, само че не е склонен, че сътрудниците му сами не ги съблюдават. И стартира да изрежда ярките политически назначения през последните месеци - Петър Петров като зам.-шеф на ДАНС, Андрей Гюров за подуправител на Българска народна банка, депутати на Политическа партия в държавното управление. А шефът на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски изля яда си върху Христо Иванов и описа, че му е " седял в скута " в кабинета му, пил е " мазно турско кафе " и е лобирал Андрей Янкулов да бъде определен за основен прокурор, а Сава Петров - за негов заместител.

Петков прикани сътрудниците да се върнат на масата на договарянията: " Да отворим този меморандум или ГЕРБ да предложи различен текст. Въпросът, на който би трябвало да си отговорим, е желаеме ли политическо начало в хората, които дефинират цените на българските жители - да или не. Ние не желаеме политическо начало, желаеме от тук нататък да се минава през процедура и всички дружно политиците да се откажем от политическото начало в регулаторите ".

" Тук не става дума за червени линии на ПП-ДБ, а за червени линии на обществото. То просто към този момент не може да понася следващите измислени истории, които им се сервират, а желае да види, че животът се трансформира ", посочи 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР