Според мен е време не толкова да се избира с

...
Според мен е време не толкова да се избира с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: На 11 юли трябва да се избира с разум, а не с емоция

Според мен е време не толкоз да се избира с страст, както бяха изборите на 4 април, а с разсъдък. Да се гледат политики и стратегии, кой какво може. Вече е въпрос на можене, а не просто да желаеме смяна.

Това съобщи в "Денят стартира с Георги Любенов " водачът на "БСП за България” Корнелия Нинова.

По думите ѝ лявата коалиция може да сплотява към хрумвания хора, които до момента са били в разнообразни по-малки партии и практиката е посочила, че огромна част от тези дребни партии не могат да влязат в Народното събрание. Следователно тези българи, които са ги избрали, не се усещат показани, което е неприятно за демокрацията.

В началото на идната седмица Българска социалистическа партия ще подпише съглашения за общи дейности с още към 2-3 партии.

Нинова не усеща подведена от Татяна Дончева и решението ѝ да остане в обединението "Изправи се! Мутри вън! ".

"Водихме диалози, както с всички други сътрудници. Не стигнахме до единодушие, Татяна избра различен път, обикновено е. Желанието на един от евентуалните сътрудници - "Движение 21 ", бяха несъразмерни за съюза, който правехме. Не беше равнопоставено по отношение на другите сътрудници. Не беше някак си заслужено и почтено, не се разбрахме и всеки потегли по своя път ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Няма нищо прикрито и всичко е ставало пред медиите - безапелационна беше Нинова. Има една огромна цел - да обединим лявото за обща политика и за резултат.

"Лявоцентристката политика ще предложи сериозна опция, която се постанова от развиването и на публичните връзки даже и поради коронавирус рецесията и последвалата икономическа и обществена рецесия. Кризата задълбочи бедността, усили неравенствата. Една огромна лява коалиция може да даде съответен отговор на решаването на този въпрос. Грижата за служащи и работни места - също една обичайната лява политика ", сподели още Корнелия Нинова.

Тя беше безапелационна, че и в идващия парламент без Българска социалистическа партия не може да се направи държавно управление.

Корнелия Нинова не се тормози от плана на Жан Виденов.

"Как се появи? По-странен е въпросът: за какво в този момент след толкоз доста години? И тъкмо преди избори. За мен има една въпросителна дали не е целеустремено, с цел да се къса от Българска социалистическа партия, с цел да се отслабва Българска социалистическа партия ", разяснява тя.

Според нея дали един или различен ще бъде лидер на листата, или ще бъде втори, е въпрос на персонално его и на схващане за правене на политика. "Не одобрявам изявления на претенденти за наши депутати, които споделят: или съм лидер, или няма да вземам участие ". Това показва на първо място персонален интерес да си в политиката, а не правене на огромната политика.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР