Според мен е могло пожарът да доведе до по-тежки последствия.

...
Според мен е могло пожарът да доведе до по-тежки последствия.
Коментари Харесай

Експерт смята, че АМ Струма при Дупница няма да работи поне месец и половина

Според мен е могло пожарът да докара до по-тежки последици. Нещата са възстановими, само че не в доста къс период. Пострадали са колони, може би има потърпевши греди на моста. Това съобщи инженер Марин Гергов.
По думите му, най-важното е мостът да бъде възобновен по този начин, че да може да издържи дълго време. Инженерът обаче счита, че през това лято няма да може да се минава през този сектор на " Автомагистрала Струма ". Ремонтът ще продължи най-малко месец и половина – има да се възвръща бетон, евентуално да се сменят еластомерни лагери, сподели Гергов. Ако обаче би трябвало да се сменят греди, " нещата отиват към по-сериозен период ", добави той. Инженерът предизвести пред Нова телевизия и, че по принцип новият бетон набира здравина за 28 дни, само че може да стане и по-бързо.
Най-важното е ремонтът да е първокласен, а не да се постанова нов след 2-3 години, акцентира Гергов.
Припомняме, че Кольо Илиев, притежателят на компанията " Феникс Ресурс ", която складира пламналите боклуци, се заплете в пояснения. Той излезе с тезата, че балите с отпадък си били там още като почнал градежът на автомагистралата и един тип тя предходна над отпадъците. Представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда обаче изиска да бъде ориентирана камерата към боклука и да се видят опаковките на медикаментите, от които ще си проличи от какъв брой време са и по надписи на дати и тогава към този момент Илиев смени версията. Той обаче сподели, че под моста имало и остарели гуми, а те не били негови.
Още през вчерашния ден, 15 август, началникът на пожарната Николай Николов беше безапелационен, че не става въпрос за неприятно строителство. " Огънят е най-големият зложелател на стомано-бетонните структури ", сподели той и показа първо усещане, че армировката наподобява наред.
Засега е ясно, че АПИ прави разбор на вредите и се чака резултатите да са ясни най-късно идната седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР