Според мен беше очаквано, че проектът на Плана не беше

...
Според мен беше очаквано, че проектът на Плана не беше
Коментари Харесай

Таня Петрова: Парите от Плана бяха за COVID кризата, ние влязохме в друга, а него го няма

" Според мен беше предстоящо, че планът на Плана не беше признат толкоз бързо. Правителството потегли да прави нови планове и беше ясно, че нещата няма да станат толкоз елементарно, колкото твърдяха Кирил Петков и Асен Василев ".

Това съобщи пред " ЕвроДикоФ " журналистът от в. " Сега " Таня Петрова във връзка сериозното закъснение на Плана за възобновяване на България, който страната ни още чака да бъде утвърден от Брюксел.

" Парите бяха за Коронавирус рецесията, а ние влязохме в друга, пък България към момента няма проект ", добави журналистът.

" Това, което доста се разяснява е батерийният парк за милиард и половина. Ако видите фиша - ще видите, че това е доста неприятно предпазен финансово план. Няма гаранция, че България няма да хвърли в коша голяма сума пари ", съобщи тя във връзка готвеният план на държавното управление за създаване на батериен парк.

" Това не е план, който ГЕРБ им е натресъл. Той беше стартиран от служебното държавно управление, а Александър Николов беше част от този план ", акцентира журналистът.

" Миналата година беше предизборна за всички. Никой не имаше да поеме отговорност за значимите неща, които се обещаят. Пеканов го оставиха да написа самичък План без да има партия, която да застане зад него. Той прати Плана, само че той остана като ничии проект. Миналата година повода за забавянето бяха изборите, в този момент аргументите са апетитите към тези пари, най-малко такова е моето чувство ", съобщи Петрова.

" Забавянето на Плана лиши държавното управление от свежи пари, когато са нужни ", каегорична беше тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР