Според Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) няма риск за

...
Според Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) няма риск за
Коментари Харесай

МААЕ: Въпреки обстрела няма непосредствена заплаха за Запорожката АЕЦ

Според Международната организация за атомна сила (МААЕ) няма риск за сигурността на Запорожката атомна електроцентрала в Украйна макар непрекъснатия обстрел, на който тя е подложена, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Експертите на организацията дадоха предварителна оценка, че няма непосредствена опасност за сигурността на централата вследствие на обстрела или други военни дейности, съобщи ръководителят на МААЕ Рафаел Гроси по време на сесията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации в Ню Йорк през вчерашния ден. " Това обаче може да се промени във всеки един миг ", предизвести той.

Гроси прикани Москва и Киев да дават на интернационалните специалисти достъп до централата допустимо най-скоро. " Аз персонално съм подготвен да управлявам такава задача ", сподели той.

Само няколко часа преди свиканото по искане на Русия съвещание Запорожката АЕЦ в Южна Украйна - най-голямата в Европа и измежду най-големите в света - беше атакувана с тежка артилерия и ракетни установки, заяви представител на съветските окупационен управляващи.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР