Според математическите модели, които показват какво би се случило, на

...
Според математическите модели, които показват какво би се случило, на
Коментари Харесай

Кунчев каза кога се очаква пикът на петата COVID вълна у нас

" Според математическите модели, които демонстрират какво би се случило, на 19 януари бихме имали 20 000 инфектирани с COVID-19. Пикът ще бъде на 19 февруари. Моделът, който демонстрира каква би могла да бъде обстановката тогава пък показва над 100 000 случая дневно. След 19 февруари кривата слиза надолу ". Това съобщи математикът проф. Огнян Кунчев.

" Няма обаче да достигнем тези цифри, тъй като очаквам около 25 януари да се вкарат доста строги ограничения ", посочи той.

Кунчев е безапелационен, че у нас има и скрита заболеваемост. " В момента от към 9000 места за Коронавирус заболели в лечебните заведения са запълнени към 6000 ", означи математикът.

Той даде образец и за бързото разпространяване на разновидността Омикрон. " На 27 ноември в Осло на коледно празненство се събират 111 души. Те са били авансово тествани и е станало ясно, че не са инфектирани и са имунизирани. След това обаче се открива, че 80 души са с Омикрон. В едно затворено помещение аерозорите хвърчат и заразяват хора ", уточни Кунчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР