Според маркетинговия директор Андреас-Кристоф Хофман компанията работи върху компактен електрически

...
Според маркетинговия директор Андреас-Кристоф Хофман компанията работи върху компактен електрически
Коментари Харесай

Hyundai ще разработи за Европа електромобил за 20 хил. долара

Според маркетинговия шеф Андреас-Кристоф Хофман компанията работи върху стилен електромобил на стойност към $20 000. Той е планиран особено за европейския консуматор.

Моделът ще се конкурира с решения на VW, Renault, Smart, както и с идния автомобил на Tesla, който от дълго време демонстрира интерес към същия ценови сегмент.

„ Всеки в промишлеността знае, че задачата за налична електрическа кола е 20 000 евро “, сподели Хофман пред Automotive News.

Говорител на Hyundai призна, че основаването на налична, дребна и в същото време висококачествена електрическа кола е сложна задача даже за огромните автомобилни производители.

Трудността се състои в намирането на баланс сред потенциала на батерията и продуктивността заради високата цена на съставените елементи.

При някои батериите съставляват 60% от цената на електрическия автомобил, а 40% съставляват всичко останало – дизайн, създаване, обслужване и маркетинг – съгласно анализаторите.

Не е ясно по кое време наличната електрическа кола на Hyundai ще бъде пусната в продажба. Според Хофман създаването " ще отнеме известно време ", само че в дълготраен проект...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР