Според маите горещият шоколад е напитката на боговете. Те са

...
Според маите горещият шоколад е напитката на боговете. Те са
Коментари Харесай

Топ рецепти за приготвяне на горещ шоколад у дома

Според маите горещият шоколад е напитката на боговете. Те са го поднасяли леден и с добавка на чили. С течение на времето рецептата претърпява някои промени. И към днешна дата горещият шоколад е при нас в изцяло друга форма.
Тази напитка е била употребена като лекарство през 19 век. Горещият шоколад усъвършенства настроението и жизнеността, предизвиква мозъчната функционалност, усъвършенства паметта и облекчава депресията. В продължение на няколко века всяка нация съумява да сътвори своя неповторима рецепта за тази напитка. 
Ето кои са топ рецептите за нейното подготвяне.
Класически парещ шоколад
Необходими артикули:
40-60 гр шоколад
200 мл прясно мляко
захар на усет
Приготвяне:
Загрейте шоколада, до момента в който омекне. След това го прибавете към загрятото мляко. При непрестанно бъркане оставете сместа да заври. След това прибавете захарта и разбъркайте добре.
Горещ шоколад с ром
Съставки:
1 чаша мляко
1/2 чаша готварска сметана
2 супени лъжици мрачен ром
250 гр шоколад
Приготвяне:
Смесете млякото, сметаната и рома в един съд. Оставете течността да заври, след което бързо я отстранете от огъня и разтопете шоколада в нея. Разбъркайте до придобиване на еднообразен цвят. Най-добре е напитката да се сервира в авансово загрят съд.
Испански парещ шоколад
Съставки:
200 мл прясно мляко
60 гр настърган мрачен шоколад
1/2 чаена лъжичка канела
1 жълтък
захар на усет
Приготвяне:
Разбийте жълтъка с дребна част от млякото. Загрейте останалото мляко и прибавете настъргания шоколад, захарта и канелата в него. Загрейте течността като я разбърквате непрекъснато. Минута преди да я отстраните от котлона, при непрестанно безредие прибавете разрушения жълтък.
Мексикански парещ шоколад
Съставки:
400 мл мляко
40 гр шоколад
3 канелени пръчици
щипка ванилия
Приготвяне:
В дребна тенджера смесете млякото, шоколада и канелата. Загрейте, до момента в който шоколадът се разтопи. След това прибавете канелата и ванилията. Разбийте до образуването на пяна.
Горещ шоколад с подправки
Съставки:
2 супени лъжици мрачен шоколад
200 мл прясно мляко
канела, карамфил, индийско орехче и захар на усет
Приготвяне:
Изсипете половин чаша мляко в тенджера, прибавете шоколада, захарта, канелата, карамфила и индийското орехче. Сложете всичко във фурната за 5 минути. Докато тази примес се загрява, разбъркайте два пъти за цялостно хомогенизиране на съставките. След това изсипете останалото мляко и го върнете във фурната за 7 минути.
Австрийски парещ шоколад
Съставки:
100 гр нарязан шоколад
кора от един портокал
1/2 чаена лъжичка смляна канела
1 1/2 чаена чаша прясно мляко
4 супени лъжици готварска сметана
Приготвяне:
Започнете с разтопяването на шоколада на слаб огън като прибавете към него портокаловата кора и канелата. Добавете и 3 супени лъжици прясно мляко.
След като шоколадът се разтопи изцяло, прибавете и останалото мляко. Оставете течността да заври. След като разпределите горещия шоколад в чаши, поставете 1-2 лъжици бита сметана върху всяка порция.
Горещ шоколад " Монтесума "
Съставки:
100 гр шоколад
250 мл мляко
1/2 чаена лъжица ванилия
 Как да потиснем глада за сладки храни Как да потиснем глада за сладки храни
Първите слънчеви лъчи ни припомнят за горещото лято, синьото море и новия бански костюм, който би трябвало да облечем. Готово ли е тялото ни,...
Приготвяне:
Разтопете шоколада във висок съд. След това прибавете млякото и ванилията. Оставете шоколада да заври 3 пъти. След това разбийте готовата примес и я изсипете в чаша.
Горещ шоколад " Бавароаз "
Съставки:
3 жълтъка
200 мл прясно мляко
30 гр шоколад
30 мл мощен парещ чай
захар на усет
Приготвяне:
 Кой шоколад да похапваш съгласно зодията си? Кой шоколад да похапваш съгласно зодията си?
Без подозрение е апетитен, а в умерени количества е даже потребен, а също по този начин оказва помощ и за повишението на равнищата на серотонин - хормона на...
Разтопете шоколада в горещото мляко и прибавете чая. Разбийте настрана жълтъците със захарта. След това смесете двете маси и разбийте усърдно, до момента в който се образува пяна. Добавете малко ванилия. Изсипете в чаша и поднесете напитката.
Горещ шоколад с кокосово мляко
Съставки:
200 мл мляко
200 мл кокосово мляко
100 гр млечен шоколад
захар на усет
Приготвяне:
След като смесите двата типа мляко, оставете течността да заври. Добавете захарта и късчета шоколад. Разбъркайте, до момента в който шоколадът се разтвори изцяло. Изсипете горещия шоколад в чаша и го поднесете.
 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР