Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, след като в обществото

...
Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, след като в обществото
Коментари Харесай

Борисов: Редно е да има комисия, която да разгледа фактите и обстоятелствата при полицейското насилие

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов, откакто в обществото има няколко отзиви и няколко отговорни страни е добре да има комисия, която да прегледа обстоятелствата и събитията при полицейското принуждение на митинга против футболния съюз. Пред публицисти в Народното събрание Борисов разяснява, че за него тематиката с оставката на вътрешния министър Калин Стоянов е затворена още от първия ден. По думите му не би трябвало „ Продължаваме промяната “ да избират новия зам.-вътрешен министър след освобождението на Стоян Темелакиев.

" На митинга против управлението на БФС имаше провокатори, които би трябвало да бъдат издирени, разследвани и където е необходимо-осъдени. Огромното количество служители на реда извършиха дълга си и могат да послужат за образец, само че и при тях имаше избрана численост, които превишиха правата си и използваха принуждение без то да бъде належащо и те също би трябвало да бъдат разследвани и осъдени. " Това сподели министър председателят Николай Денков по случая.

Припомняме, че представители на ПП-ДБ във вторник внесоха в деловодството на Народното събрание план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и събитията, свързани с непозволената приложимост на мощ от страна на Министерство на вътрешните работи против протестиращи жители, осъществени на 16 ноември 2023 година Вносители на проекторешението са Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

Проекторешението планува комисията да се сътвори за период от един месец и да се състои от 18 народни представители, определени на паритетен принцип - по трима от всяка парламентарна група. Записано е, че краткотрайната комисия открива всички обстоятелства и условия, довели до ескалиране на напрежението и конфликтите сред органите на Министерство на вътрешните работи и протестиращите жители против управлението на Българския футболен съюз, както и дейностите на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Комисията би трябвало да изготви отчет за резултатите от работата си и откритите обстоятелства и условия за дейностите и бездействията на виновните лица, се показва в проекторешението.

Относно данъчните закони и бламирането им в парламентарните комисии Бойко Борисов разяснява, че все още депутатите от ГЕРБ работят интензивно с финансовия министър Асен Василев. Той бе безапелационен, че няма да поддържат предлагането донос против бонус.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР