Според лидера на Движение Да, България Христо Иванов ако Брюксел

...
Според лидера на Движение Да, България Христо Иванов ако Брюксел
Коментари Харесай

Ако ЕС поиска от България здрави институции, Борисов ще падне от власт, обяви Христо Иванов

Според водача на Движение " Да, България " Христо Иванов в случай че Брюксел изиска създаване на здрави институции в България, т.е. упорства за действителни промени, това непроменяемо ще докара до слизане на Борисов от власт. По думите му Европейски Съюз би трябвало да осъзнае, че неговата сигурност стартира от българските граници.

" Ние сме кулоар, постоянно сме били кулоар, популацията на тези земи постоянно е било кулоар. Целта на всяка, нагледно казано, империя е била то да пази проходите на въпросната империя. Или другояче казано - имперската поща да мине, и оттова нататък какво вършат хората тук - просто да внимават да е тихичко, може да смърди, само че да е безшумно ", изясни Иванов в коментар пред телевизия Би Ай Ти.

Според него обаче европейският политически хайлайф е объркан.

" Няма огромна международна империя, стъпила на тези територии, чието раздробяване да не е почнало точно от Балканите. Така че Европейски Съюз би трябвало се разсъни и да разбере, че сигурността на съюза се обезпечава на нашите граници. Става дума за това да има институции, с които могат да се вършат общи политики по сигурност и да се споделя класифицирана информация. Ясно е, че сега с България не може да се споделя класифицирана информация и го знам, тъй като съм бил и министър и вицепремиер ", добави Иванов.

По думите му Брюксел би трябвало да разбере, че би трябвало да отстоява точно тук своя периметър на сигурност.

" Европа би трябвало да изиска от България здрави институции, което непроменяемо ще докара до бързото събаряне на Борисов ", разяснява Иванов. Според него пътят към това ще мине през смяна на политическата обстановка.

" Ако има изменена обстановка, под което имам поради – в случай че Брюксел има гледище за действителни промени " ще стане ясно, че " Пеевски не може да играе тази роля, която има в България ". " Това непроменяемо ще докара до слизане на Борисов от власт, тъй като те са скачени съдове ", добави някогашният правосъден министър.

Той обаче мисли, че промените би трябвало да бъдат поискани от Европейски Съюз и НАТО.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР