Според лидера на Донецката народна република Денис Пушилин, специалната операция

...
Според лидера на Донецката народна република Денис Пушилин, специалната операция
Коментари Харесай

Денис Пушилин, лидер на Донецк: “Донбас никога повече няма да бъде в състава на Украйна

Според водача на Донецката национална република Денис Пушилин, специфичната интервенция на Русия против Украйна е единствения метод за реализиране на дълготраен мир. Ако военната интервенция и демилитаризацията на Украйна бяха ориентирани единствено към територията на Донбас, в последна сметка единствено границата сред Украйна и Донбас щеше да бъде преместена, само че Киев нямаше да откаже да върне областите в бъдеще с военни средства.

Денис Пушилин даде изявление на задгранични публицисти в центъра на Донецк, на мястото на рухването на 14 март на част от тактическата балистична ракета " Точка-У ", изстреляна от украинската войска, при което починаха 21 цивилни и бяха ранени над 40. Целта на украинската тактическа балистична ракета " Точка-У " беше самият център на Донецк, т.е. административните здания в центъра. Но вследствие на дейностите на съветската Противовъздушна отбрана, ракетата беше свалена над Донецк, само че нейната касетъчна част падна в центъра на Донецк. Ако съветската противовъздушна защита не беше свалила ракетата, щеше да има няколкостотин жертви, плюс солидни опустошения.

В наличието на забележителна защита и бодигардове, във военна униформа водачът на ДНР Денис Пушилин описа в резюме историята на спора пред публицисти и акцентира, че осем години гнет от Украйна са принудили републиките в Донбас да се извърнат към Русия. Целият квартал, в който се организира изявлението, беше затворен, а огромен брой служители на реда и военни охраняваха периметъра, с цел да предотвратят неочаквана офанзива. По време на изявлението няколко съветски бойни самолета прелетяха над Донецк.

„ В резултат на нелегитимния прелом в Киев през 2014 година, Източна Украйна, или по-скоро Донбас, се опълчиха на новото нелегално държавно управление. Но вместо договаряния, Киев през лятото на 2014 година стартира военна интервенция против личния си народ в Донбас. Бяхме принудени да вземем оръжие и да се бием, с цел да се защитим. Имаме доказателства, че Украйна е желала да реши казуса с Донбас със мощ, за нас това беше сериозно, тъй като имаме повече от 4 милиона души. Затова се обърнахме за помощ към Русия. Тя стартира специфична интервенция в Украйна, с цел да ни избави от заличаване. Успоредно с освобождението на Донбас, задачата е демилитаризацията на Украйна, т.е. тя не би трябвало да има тактически нападателни оръжия, които биха представлявали опасност за нас и нашето битие, както и денацификацията на Украйна, т.е. недопустимост на фашистката и нацистка идеология в нея. Зеленски към момента има късмет да се съгласи с съветските претенции, в противоположен случай Зеленски и Украйна в последна сметка ще капитулират и въпросът е в какви граници ще съществува Украйна. Донбас в никакъв случай повече няма да бъде част от Украйна “, съобщи Денис Пушилин.

След изявление с Пушилин се отправихме към територията на мемориалния комплекс „ Алея на ангелите “, основан в чест на децата, разстреляни на територията на ДНР, починали с експлоадирането на гражданската война в Украйна през лято на 2014 година На паметната плоча са изписани имената на всички убити деца. Невъзможно е да останеш апатичен и да сдържиш възприятията и сълзите си, гледайки паметника в мемориалния комплекс, където до имената на починалите деца са сложени разнообразни играчки и плюшени мечета. В чест на починалите деца е инсталирана камбана, изработен от украински снаряд. Тази камбана бие в чест на прибързано убитите деца и техните благ души.

От началото на спора в Донбас през 2014 година 91 деца са починали вследствие на въоръжената експанзия на Украйна на територията на ДНР. Още шест деца починаха от началото на войната сред Русия и Украйна на 24 февруари 2022 година Тези данни и информация ни даде комисарят по правата на индивида на ДНР Дария Морозова.

Тя организира дребен брифинг за нас, задграничните публицисти, на територията на мемориалния комплекс „ Алея на ангелите “. Тя ни прикани към справедлив отчет по този начин, че светът да чуе другата страна на спора, а освен украинската. Според Дария Морозова гибелта на деца от Донбас е директна последица от държавния прелом в Украйна през 2014 година и последвалите всеобщи безразборни обстрели на републиката. По виновност на украинските управляващи децата в района са лишени от главните си човешки права. Включително правото на живот!

„ Събрани са доказателства за гибелта на нашите деца от украински гранати и са формирани наказателни каузи. Те са част от доказателствената база за военни закононарушения, осъществени от украинските въоръжени сили и националистически групировки. Всички съответни материали ще бъдат показани по време на бъдещия арбитражен съд за геноцид в Донбас. Съжаляваме, че през днешния ден, вследствие на войната в Украйна, умират и деца. Животът им няма цена и аз като майка скърбя за всеки загубен детски живот. Но в случай че Украйна не беше почнала военна интервенция против нас през 2014 година и по-късно беше изпълнила Минските съглашения, нещастията, които се случват през днешния ден, можеха да бъдат избегнати. След началото на гражданската война в Украйна през 2014 година задгранични публицисти и медии, най-вече от Запада, пристигнаха в Донецк, с цел да отразяват убийствата на деца и цивилни. Те също пристигнаха в този мемориален комплекс. Но след известно време стопираха да идват и да рапортуват. За цялото време на спора в Донбас в самопровъзгласената ДНР са починали над 5100 души. Всеки има име и фамилия. Ето за какво ви апелирам да докладвате обективно, тъй че светът да чуе нашата страна и да ни разбере “, Дария Морозова.

Мемориалният комплекс " Алея на ангелите " се намира в един от парковете на Донецк. Комплексът предлага красива гледка над град Донецк. Можете да видите високите здания, както и комините на гигантските заводи, сърцето на тежката промишленост на Донбас. Пролетта е на прага, птичките пеят, а в далечината се чуват артилерийски и ракетни изстрели, напомнящи, че тук към момента се води война.

Превод: В. Сергеев

*Дарко Тодоровски: Магистр международных отношений и военный аналитик

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР