Според Кристиан Вигенин от БСП в България има разпад на

...
Според Кристиан Вигенин от БСП в България има разпад на
Коментари Харесай

Вигенин: На практика нямаме прокуратура от вчера

Според Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия в България има разпад на институциите, а на процедура от през вчерашния ден няма прокуратура. Това свое мнение той изрази в студиото на NOVA „ Здравей, България ”.



Нямаме европейски комисар от през вчерашния ден, нямаме постоянно държавно управление, имаме парламент, който евентуално върви към разпад. В тази обстановка с мандати на доста институции, които са изтекли, нещо би трябвало да се случи, с цел да подредим страната, безапелационен е той.

Според Вигенин е почнала поредност от събития, извадили обществено неща, за които от Българска социалистическа партия говорили. Неефективна прокуратура, че не се обръща внимание на избрани каузи, че няма нито един осъден от върховете на политиката. Дори в най-лошите си предвиждания не сме предполагали, че ще пристигна време, когато зам.-главният прокурор ще разгласи обществено, че се опасява основният прокурор да не го убие, посочи депутатът.

Не знам кой би трябвало да подаде оставка, само че това, което е значимо, е да минем към основна смяна в правосъдната система, изключително във връзка с прокуратурата, добави той. Вигенин посочи, че от Българска социалистическа партия желаят оставката на Иван Гешев от 2020 година

Като съвпадане депутатът от Българска социалистическа партия дефинира конференцията на основния прокурор и последвалото отдръпване на левицата от договарянията с ГЕРБ за първия мандат. Анализирайки поредицата от диалози, стигнахме до извода, че ние не сме в положение да участваме в държавно управление или да подкрепим такова, при неналичието на какъвто ѝ да е ангажимент по няколко основни въпроса за нас, изясни той.

Вигенин изясни, че са наблюдавали вчерашните диалози на Мария Габриел с Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Оказа се, че на нас се споделят едни неща, на тях - други. Как може да работи едно ръководство, в което главната партия дава обещание на всички всичко, противоречащи си неща, ние да дадем гласовете си и по-късно държавното управление да прави каквото си желае. Абсурдно е. Такъв кабинет ще бъде нездравословен, акцентира националният представител.

Той разгласи, че диалозите по първия мандат са прекъснати, само че от Българска социалистическа партия не са затворили опцията за разговор към втората или третата директория. „ Приоритет е да има постоянно държавно управление, само че не и непременно ”, разясни Вигенин. За втория мандат депутатът счита, че може да има по-различен метод от този на ГЕРБ, който дефинира като „ непроизводителен и неосъществим за следване ”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР