Според корейски източници, Samsung и LG, които са производители на

...
Според корейски източници, Samsung и LG, които са производители на
Коментари Харесай

iPhone 16 може да получи нова OLED технология

Според корейски източници, Samsung и LG, които са производители на екрани за Apple, оферират потреблението на технологията micro-lens arrays (MLA) в бъдещите устройства с OLED-дисплеи. Същността на тази технология е съществуването на пласт от микроскопични лещи, ситуирани над пикселите, които концентрират предаваната светлина.

Какви са преимуществата и минусите?

На процедура потреблението на MLA разрешава или доста нарастване на яркостта на екрана, без загуба на енергийна успеваемост, или опазване на настоящата бляскавост, само че в същото време нарастване на автономността на устройството. От друга страна, един от вероятните дефекти е намаляването на зрителния ъгъл, както и оскъпяването на продукта.

Какви са сходствата със стандартите на Apple?

Според инсайдъри, сега нито един от разновидностите за екран на Samsung и LG не дава отговор на стандартите на Apple. Следователно, окончателното решение на компанията ще зависи от това дали е допустимо да се усъвършенства успеваемостта на технологията MLA OLED преди началото на производството на iPhone 16, което е планувано за втората половина на 2024 година

Как ще се отрази внедряването на технологията върху смарт телефоните?

Ако Apple реши да одобри тази нова технология, това може да бъде забележителна стъпка в развиването на качеството и успеваемостта на екраните в смарт телефоните. Внедряването на такава иновация обаче може да повлияе и на крайната цена на устройството и неговото желание от страна на клиентите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР