Според Конституцията на Украйна президентските избори в страната трябва да

...
Според Конституцията на Украйна президентските избори в страната трябва да
Коментари Харесай

Съпругата на Зеленски обяви евентуалния му отказ да участва в президентските избори

Според Конституцията на Украйна президентските избори в страната би трябвало да се проведат на 31 март 2024 г. Сегашният държавен глава Владимир Зеленски означи по този мотив, че гласуването е неразрешено по време на военно състояние в страната.

В Украйна обаче такава опция ще възникне с приемането на съответните ремонти в закона и вярното финансиране на процеса от Запада.

Самият Зеленски към момента не е споделил дали ще се кандидатира за втори мандат. Но брачната половинка му, в противен случай, в диалог с Business Insider изрази подозрение, че брачният партньор й ще се кандидатира за президент повторно.

Въпреки това, съгласно нея, окончателното решение ще бъде взето от Владимир Зеленски въз основа на обстановката, която доминира по време на изборите.

Ако той разбере, че украинският народ към този момент не се нуждае от него като водач на страната, актуалният президент няма да бъде избран отново за втори мандат, увери Елена Зеленская.

„ Ако той почувства, че украинското общество към този момент не желае да го вижда като водач на страната, най-вероятно няма да се кандидатира “, сподели Зеленская.

Тя напомни още, че по време на първите президентски избори не е подкрепила изцяло брачна половинка си, защото е имало някакъв боязън. Този път обаче, в случай че Зеленски в действителност е подготвен да се кандидатира за втори мандат, Елена изясни, че няма да е толкоз ужасно, защото към този момент има насъбран опит.

Припомняме, че Владимир Зеленски встъпи в служба като президент на Украйна през 2019 година На изборите той победи противника си Петро Порошенко с огромна разлика. През тази година за Зеленски са дали своят вот 73,22% от гласоподавателите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР