Според компанията, това ще бъде една от най-големите, ако не

...
Според компанията, това ще бъде една от най-големите, ако не
Коментари Харесай

iOS 18: Какво да очаквате от една от най-големите актуализации на ОС-а на Apple досега

Според компанията, това ще бъде една от най-големите, в случай че не и най-голямата актуализация на iOS от представянето ѝ с първия iPhone през 2007 година....

Емил Василев преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 20:46 | 25.01.2024

Илън Мъск: Работниците в Tesla ще спят на пода във фабриката, когато новият електрически автомобил влезе в произвеждане

ХардуерДаниел Десподов - 14:54 | 26.01.2024

Заради шума геймър реши да охлади видеокартата RTX 3080 с огромен меден пай и шест радиатора

Изкуствен интелектЕмил Василев - 15:00 | 27.01.2024

Гугъл сътвори „ доктор с изкуствен интелект “, който може да оказва помощ за диагностицирането на пациенти

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple ще показа iOS 18 като една от най-големите актуализации от представянето ѝ с първия iPhone през 2007 година, твърди Марк Гурман – прочут Apple инсайдър на Bloomberg.

Запитан за измененията, които се чакат в iOS 18, Гурман съобщи, че интеграцията на изкуствен интелект (ИИ), която ще бъде директно обвързвана с актуализирания гласов асистен Siri ще бъде водещата смяна тази година.

Следващата версия на операционната система за iPhone носи кодовото име „ Crystal “. И въпреки че ИИ ще бъде най-големият фокус, това няма да е всичко. Очаква се в iOS 18 да „ има амбициозни промени на всички места “.

Apple беше хваната неподготвена, когато ИИ завладя промишлеността. Това беше сметнато за забележителен пропуск от компанията, макар че обществено тя съобщи, че работи по технологията от години.

Siri ще стане по-умен

Siri съществува още от iOS 5 през 2011 година. Но с iOS 18 гласовият помощник на Apple може да стане доста по-интелигентен. Според Гурман, изкуственият разсъдък би трябвало да усъвършенства метода, по който Siri и приложението за известия могат да задават въпроси и автоматизирано да допълват фрази.

В септемврийския отчет на The Information се споделяше, че Apple възнамерява да употребява огромни езикови модели, с цел да направи Siri по-умен.

Подобрено изпращане на текстови известия към Android

Apple съобщи, че ще вкара поддръжка на RCS – междуплатформен стандарт за известия в iPhone. Според отчет на 9to5Mac, представител на Apple е декларирал, че RCS ще се появи в iPhone по-късно през идната година и ще работи дружно с iMessage.

Поддръжката на RCS би трябвало да усъвършенства настоящето прекарване при изпращане на известия сред потребителите на iPhone и Android. RCS ще вкара функционалности, сходни на iMessage. Тези усъвършенствания включват изпращане на висококачествени фотоси и видеоклипове, приемане на индикация за „ Seen “, знаци за писане и най-важното – криптиране от край до край, което липсва сега при SMS. С други думи, в случай че имате смарт телефон с Android и пишете на някого с iPhone, ще можете да си пишете по RCS вместо по SMS. Важно е обаче да запомните, че iMessage ще остане извънреден за iPhone и други устройства на Apple. RCS няма да донесе iMessage на смарт телефоните с Android.

В момента детайлностите за проектите на Apple са нищожни. Най-важното не е ясно – кои iPhone-и ще бъдат съвместими с iOS 18. Новата версия на ОС-а на Apple ще бъде оповестена на тазгодишната Световна конференция на разработчиците на Apple през юни. По всяка възможност iOS 18 ще бъде пусната публично през септември с новите iPhone 16.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР