Според кметицата застрашавали планетатаФренските шофьори са бесниПарижани одобриха на референдум

...
Според кметицата застрашавали планетатаФренските шофьори са бесниПарижани одобриха на референдум
Коментари Харесай

Париж въвежда ограничения за джипове

Според кметицата застрашавали планетата
Френските водачи са гневни

Парижани утвърдиха на референдум внезапно нарастване на таксите за паркиране на коли SUV (с маса над 1600 кг) в границите на града. Вече ще се заплаща по 18 евро на час, което е трикратно нарастване на досегашните такси, съобщи “Асошиейтед прес ”.

Агенцията разяснява, че самодейността е част от напъните на кметицата социалистка Ан Идалго да направи града “по-екологичен и комфортен за велосипедистите ”. Около 54.5% от парижани гласоподаваха в поддръжка на мярката, до момента в който 45.5% я отхвърлиха. Но формалните данни сочат, че едвам 5.7% от гласоподавателите са се явили на допитването, проведено от общината.

В изявленията си в обществените мрежи Идалго твърди, че джиповете заемат прекалено много място по тесните парижки улици, замърсяват околната среда и “застрашават здравето и планетата ни ”, а също така предизвиквали повече пътнотранспортни катастрофи.

Промените обаче вбесиха водачите, които са 40 милиона в страната. Те предизвикаха петиция в поддръжка на свободата всеки да избира свободно транспортното си средство, като разясняват, че огромните коли са изключително известни за фамилни пътувания.

“Трябва твърдо да се противопоставим на тези офанзиви против свободата, преследвани под подправени зелени предлози ”, гласи апелът на френските автомобилисти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР