Според кмета няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан,

...
Според кмета няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан,
Коментари Харесай

Кметът на Тутракан за тока: Компенсациите няма да са достатъчни, а са само прах в очите

Според кмета няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан, само че в случай че няма нарушаване, ще желае опрощение

Тутракан е една от общините с режим на уличното осветяване - през по-голямата част от нощта е изгасено, предава Наталия Йорданова за. Според кмета Димитър Стефанов последната сметка - тази за декември, е била на стойност малко над 70 000 лева

"За цялата 2020 година сме платили 91 000, а единствено за декември същата година - 17 000 лева Голяма част от обществените здания - учебни заведения, детски градини, болничното заведение, общинската администрация, са санирани и вършат енергийни икономии. От 31 януари въведохме режим - уличното осветяване свети до 22:30 ч. и се включва още веднъж в 4:30 ч. ", показа той. По думите му заведенията работят до 22 часа.

А утринните смени на предприятията също са съобразени с режима, с цел да не вървят хората по мрачно на работа. "Болницата към този момент се задъхва. Преди една година, тя се отопляваше на климатици и ел. печки и плащаше сред 8 и 10 000 лв.. В момента се отоплява на пелети - последната сметка е 23 000 лв. ", разкри градоначалникът.

Според него няма проблем АДФН да влезе в община Тутракан, само че в случай че няма нарушаване, ще желае опрощение, тъй като го приема като рестриктивна мярка, опасност, с цел да си мълчат кметовете. И добави, че обезщетенията няма да са задоволителни, а са единствено прахуляк в очите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР