Според китайския хороскоп всеки отделен зодиакален знак има свой елемент,

...
Според китайския хороскоп всеки отделен зодиакален знак има свой елемент,
Коментари Харесай

Китайски хороскоп: зодия Куче

Според китайския хороскоп всеки обособен зодиакален знак има собствен детайл, който има отношение към личностните качества и всички аспекти от живота на обособения човек. Схемата на петте детайла е залегнала в редица китайски посоки, които се занимават с проучването и интерпретацията на разнообразни въпроси - от закономерностите в галактическите цикли до резултата на разнообразни медикаменти и лечения.

Петте детайла са свързани и се опълчват едни на други, създавайки пъстрата картина на характери и взаимоотношения, които вършат живота толкоз разнороден и пъстър.

Сред тази картина на живия живот зодиакалният знак Куче заема много видимо място. Всички, които са родени през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 и 2018 година са под знака на зодия Куче. В западната астрология съответстващия му знак е зодия Везни.

Личностни черти на зодия Куче

Тези, които принадлежат към зодиакалния знак на Кучето, се отличават с почтеност, честност и откровеност, както и с надълбоко вкоренено и осъзнато възприятие за дълг. Това ги прави надеждни другари, на които постоянно може да се разчита, че няма да поднесат ненадейно отчаяние. Те почитат традициите и държат на персоналната чест. Както кучето е правилен сателит и асистент на индивида, по този начин и представителите на зодията с неговото име обичат на оказват помощ на другите хора. Справедливост, почтеност и неприкритост пред неправдите са техни присъщи качества.

Родените в годината на Кучето не знаят по какъв начин да блеснат в огромна компания и даже в стеснен другарски кръг, само че са положителни слушатели, правилно и почтено ще кажат мнението си, а възприятието им за дълг ги прави постоянно лоялни и прями другари, на които може да се има вяра. Ако желаете да доверите тайните си на някого, дано той да бъде зодия Куче, те ще останат вечно загадка за близките.

Тези, които желаят да изберат представител на зодията за собствен сателит, би трябвало да знаят, че ще си прекарат прелестно по пътя, само че единствено до момента в който Кучето е в положително въодушевление. Ако изпадне в суматоха, може да стане даже зло. Ако се подходи неверно към него, ще стане неоправдателно и придирчиво, само че пък няма по-добър другар в зодиака.

Тези хора не са хлапаци по душа, те като че ли се раждат мъдри, само че с времето се подмладяват. С възрастта не стават по-малко придирчиви, единствено все по-малко взимат драговолно това, което подлагат на критика.

Кучето като че ли е родено под знаците на верността, само че и на безпокойството. Има непоколебими възгледи и се бори за обективни дела. Винаги се старае да оказва помощ на онеправданите. Затова вдъхва доверие у хората и те се вслушват в препоръките му. Рядко бърка в преценката на близките, тъй като се слави с отлична преценка на характери и безпогрешно проучва природата на другите. Интуицията му е толкоз мощна, че може да предусети развоя на събитията, които следи.

Представителите на зодията не са изключително общителни, не обичат многолюдните събирания и избират да прекарват времето си в стеснен другарски кръг, само че са отлични събеседници и сладкодумни разказвачи на разнообразни истории. Като цяло подвластните на зодията имат прелестен темперамент.

Силни страни на зодия Куче

 Мъж зодия Куче

В лицето на тази зодия всеки ще откри благонадежден и правилен човек. Както и страховит другар, който постоянно намира време да изслуша другите. Той е същински рицар, който води битка с несправедливостта. Честен и благонадежден, подсъзнателен и изчерпателен, позитивните черти на зодията са в действителност доста. Най-добрата им страна е може би топлотата, която излъчват, и това кара другите да им се доверяват. Спокойният характер притегля близките, тъй като Кучето не избухва по никакъв мотив, в случай че ситуацията не е станало бедствено.

Слаби страни на зодия Куче

Както и в животинското царство, по този начин и в зодиака Кучето не се доверява елементарно. Не може да се каже, че представителите на знака са дипломати по душа. Това е тъй като са упорити и непреклонни в мисленето си, не дават елементарно късмет на други гледни точки. По тази причина са извънредно неоправдателни към другите и постоянно робуват на предубеждения.

Може да се каже, че зодията като цяло се господства от мрачни персони, които също така са мощно темпераментни. Острият език не е от най-приятните черти на Кучето, само че е отчетлива и добре забележима линия. Сред първите, които ще намерят грешките на другите и ще ги подлагат на критика, са тъкмо представителите на Кучето. По темперамент тези хора са много тревожни, постоянно са песимистично настроени до степен на вулгарност. Често се оплакват и рядко може да им се угоди.

Кариера и финанси на зодия Куче

Представителят на зодия Куче не е материалист и по тази причина не си дава необикновен труд да прави кариера, да печели пари и да натрупа излишества. Задоволява се с по-малко, тъй като не парите и кариерата го вършат благополучен човек. Хората с сходна настройка не са ловки в покупко-продажбите и по тази причина се нуждаят от професионални препоръки, даже с цел да създадат влагане, а финансовите афери са нещо, което ще ги докара до провал.

Професии за зодия Куче

Тъй като са лоялни, те стават за ръководители в индустриални компании, свещеници, педагози, критици или лекари. Независимо от специалността, която избират, нормално остават правилни на идеалите си и по тази причина са истински в изявите си.

Тъй като са предани чиновници, представителите на зодията постоянно се изкачват до върха. Добри управнически фрагменти са и знаят по какъв начин да работят с колектив.

Любов и партньорство при зодия Куче

 Жена зодия Куче

На подвластните на тази зодия не им липсват обожатели, само че животът с тези хора по никакъв начин не е лек. Променливите настроения и високите условия към другите са сериозна спънка при взаимоотношенията с близките. Иначе този знак обича домашния уют и съумява да обезпечи прекрасен и спокоен дом за фамилията си.

Жените от зодията са доста красиви, топли и грижовни, само че мъчно се доверяват и до момента в който не завоюват благоразположението им са потайни и мнителен. На Жената Куче умерено може да се поверят покупките, тъй като умеят да изнамират чудесни попадения на невероятни места.

Представителите на зодията като цяло се схващат с децата и са чудесни родители - любящи и привързани.

Съвместимост на зодия Куче с другите зодии

От философска позиция взаимовръзките сред зодиите се отнасят по метода, по който си взаимодействат петте детайла в източната философия. Дървото поддържа огън. Огънят основава прахта само че Земята. Земята ражда металите. Металите обогатяват водата, защото се смята, че водата с минерали е по-богата от чистата вода. Водата храни дървото.

Така и представителите на зодия Куче са взаимно свързани и подвластни от останалите зодии Все отново връзките с другите са прекомерно разнообразни.

Кучето е в цялостен синхрон с родените под знака на Коня, знака на Глигана, зодия Тигъра и зодия Маймуна. Може да откри положителни взаимоотношения с Плъха, Вола, Заека, Змията и с друго Куче. Зодия Дракон обаче са прекомерно екстравагантни за усета му. Не може да разбере и креативното въображение на Козата и би се подразнило от откровеността на Петела.

Интересни закономерности за зодия Куче

Благоприятният сезона за Кучето е късната есен.

Щастливите цифри на зодията са 3, 4 и 9.

Късметът при Кучето ще пристигна с розата и орхидеята.

Щастливите цветове са синьо, жълто и бежово.

Известните персони, родени под знака на Кучето, са Уинстън Чърчил, Виктор Юго, Елвис Пресли, Ленин, Клод Дебюси, Джордж Гершуин, София Лорен.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР