Според китайски военен говорител военните учения на Китай около Тайван

...
Според китайски военен говорител военните учения на Китай около Тайван
Коментари Харесай

Китай тренира превземане на Тайван

Според китайски боен представител военните учения на Китай към Тайван са тест за способността му да поеме властта над самоуправляващия се остров. Според държавните медии военният представител Ли Си е декларирал в петък, че двудневните учения ще ревизират " способността за взаимно завладяване на властта, взаимни офанзиви и надзор над основни региони ".

Военните учения започнаха в четвъртък. Десетки самолети са навлезли в отбранителната зона на Тайван. През последните 24 часа наоколо до острова са регистрирани 49 самолета, заяви тайванското министерство на защитата в петък сутринта (местно време) - повече, в сравнение с при други учения тази година.

35 от самолетите са навлезли в тайванската зона за противовъздушна защита. Освен това са били видяни 19 военни кораба и седем кораба на китайската брегова защита.

В четвъртък Китай в допълнение укрепи напрежението с военни учения с присъединяване на военни кораби и военни самолети, както и със закани за кръвопролития. Това се случи единствено няколко дни след встъпването в служба на новия президент на Тайван Лай Чинг-те.

В края на гражданската война преди 75 години Тайван не минава под контрола на Комунистическата партия, както континентален Китай. Китайското държавно управление преглежда острова с население от 23 милиона души като отцепническа провинция, която би трябвало да бъде обединена с континенталната част, като при нужда се употребява военна мощ.

Лай неведнъж е предложил на Китай договаряния, само че е получавал отвод. Той съобщи, че единствено тайванският народ може да реши своето бъдеще и отхвърли претенциите на Китай за суверенитет.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР