Според източници на властта, Минео е „коронясан” за шеф на

...
Според източници на властта, Минео е „коронясан” за шеф на
Коментари Харесай

Италианската полиция арестува новия „кръстник” на мафията

Според източници на властта, Минео е „ коронясан” за началник на мафията на 29 май в Палермо, където са участвали всички семейства от Коза Ностра. Подобно събиране не е имало повече от 25 години, когато за кръстник на италианската мафия беше определен Салваторе „ Тото” Рина.Арестуваха новия „ кръстник” на италианската мафия, оповестява „ Ройтерс”. Италианската полиция е арестувала 80-годишният бижутер Сетимо Минео и още 45 души с обвинявания за образуване на незаконна група, изнудване, нелегално носене на оръжие, подпалвачество и други закононарушения.

„ Арестите са голям удар против мафията. Вече няма място в Италия за тези негодници”, съобщи италианският вицепремиер Лиуджи Ди Майо в обществената мрежа „ Инстаграм”.

Рина Почина в затвор предходната година, където излежаваше присъда за поръчването на десетки убийства, измежду които и на двама от най-известните прокурори в Италия.

Арестуваният Сетимо Минео беше наказан на пет години затвор през 1986 година поради закононарушения, свързани с мафията. Доказателствата бяха събрани от прокурорите Джовани Фалконе и Паоло Борселино. И двамата са убити по поръчка на Рина през 1992 година Оттогава властта в Италия влага всички старания в битката против мафията и неутрализирането на Коза Ностра.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР