Според източници на Фрог, единият, която се спряга за висок

...
Според източници на Фрог, единият, която се спряга за висок
Коментари Харесай

Само във Фрог: „Библиотекарите“ се опитват да пробутат в МВР свои кадри

Според източници на Фрог, единият, която се спряга за висок пост, веротно началник на ГДНП, е Атанас Илков. Името му се свързва с трагичната акция в Лясковец, при който почина командосът Емил Шарков. Припомняме ви, че неотдавна майката на починалия чиновник от СОБТ Ваня Рибчева завоюва делото в Страсбург против страната. Илков в действителност беше началник на акцията. След това той беше уволнен, тъй като вътрешна комисия откри, че след убийството на Шарков е била съзнателно изменена датата на документ, касаещ полицейската интервенция в Лясковец. Става дума за значимо мнение на психолог, което не е трябвало да бъде прененебрегвано от управлението на Министерство на вътрешните работи.

Атанас Илков нашумя и около противозаконното подслушване на Касим Дал. Оказа се,че точно неговото звено е направило грандиозния гаф. Илков минава за изключително непосредствен до някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров. След злощастната акция Илков стана началник на полицията в Пловдив и Кърджали. В момента оглавява образователния център в Казанлък.

Другият кадър, който директно се свързва с „ Библиотекарите “, е Тодор Гребенаров – в този момент зам.-директор на ГДНП, отговарящ за охранителна полиция. В момента във вътрешното ведомство настойчиво се разяснява, че точно той ще бъде повдигнат за основен секретар на мястото на Ивайло Иванов. Звездата на Гребенаров изгря по времето на кабинета „ Орешарски “. Тогава той беше изместен от охранителна полиция в Пловдив на висок пост в Министерство на вътрешните работи. Спорез източниците ни, преди няколко години Гребенаров подаде заявление за овакантяване, в символ а засегнатост, че не е станал началник на НСО, както било дадено. След това, обаче си отдръпна заявката и остана да се труди в силовото ведомство.

Твърди се, че на Бойко Рашков се пробвали да пробутат и различен кадър от това лоби – Георги Великов, само че това не станало. Той беше шеф на кабинета на някогашния вътрешен минстър Цветлин Йовчев. По тяхно време гръмна скандалната разработка „ Червеи “, касаеща източването на масивите на Министерство на вътрешните работи.

Със утринната си изява по БНР Бойко Рашков даде да се разбере, че не толерира хората от кръга на „ Библиотекарите “. Той поименно уточни в кои ведомства за назначавани. Голяма част от тях, с цел да се спасят от уволняване, са излезли в отпуск.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР