Според източници на бТВ, премиерът се е колебае дали да

...
Според източници на бТВ, премиерът се е колебае дали да
Коментари Харесай

След оставките на Радев, Нанков и Московски – кои ще бъдат новите министри

Според източници на бТВ, министър председателят се е колебае дали да заложи на специалисти или партийни членове за министерските кресла в Министерство на вътрешните работи, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията и Министерство на районното развиване и благоустройството.

Поемане на политическа отговорност:

Вътрешният министър Валентин Радев, транспортният Ивайло Московски и районният Николай Нанков подадоха оставките си и поеха политическата отговорност за тежката злополуката край Своге, при която починаха 17 души. Това се случи, откакто министър-председателят Бойко Борисов изиска тримата министри да освободят постовете си на изключително съвещание на Министерски съвет.
Рокади в кабинета след оставките: Кои ще бъдат новите министри Според източници на bTV Лиляна Павлова няма да се върне в районното министерство, а Румяна Бъчварова в Министерство на вътрешните работи
Валентин Радев съобщи, че Министерство на вътрешните работи са предали цялата събрана информация за случая на следствието. „ Ние нямаме лична виновност, само че явно министерствата ни не са били в положение да ни предпазят от такава трагедия”, добави Радев.

Според Николай Нанков подаването на оставка е честен ангажимент и отговорност. Като неточност отличи неприятната съгласуваност сред ведомствата . Ивайло Московски през днешния ден е в болничен и не разяснява.

Политическите реакции:

Темата провокира различие в Обединените патриоти . Вътрешна македонска революционна организация обявиха че, решението на Борисов ги е изненадало и се тормозят да не се избързва. Вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов сподели пред „ Фокус”, че не е чул причини за уволненията на тримата министри, а обединението от дълго време не действа. Затова – дете партии желаят незабавен съдружен съвет с ГЕРБ, с цел да се види кой и за какво е отхвърлен. От Атака обаче нямат никакви възражения. Волен Сидеров съобщи, че решението на премиера е вярно.

Българска социалистическа партия показаха, че не са сюрпризирани от оставките, само че съгласно тях те са закъснели. Зам.-председателят на левицата Кирил Добрев уточни, че единственият излаз от политическата рецесия сега е оставка на цялото държавно управление. Опозицията упорства и за оставките на министрите Цецка Цачева – поради избягалите пандизчии и срутва на Търговския указател, и Румен Порожанов – поради рецесията в Странджа.

От Демократична България също желаеха оставката на държавното управление на Бойко Борисов. „ Управлението на Борисов е в тежка политическа рецесия, за която той носи персонална отговорност. Корупционният модел, укрепен и поддържан от Бойко Борисов към този момент трети мандат разрушава българската държавност”, се споделя в позиция, изпратена до медиите.

Споделям мнението на премиера Бойко Борисов , че би трябвало да бъдат разследвани всички виновни лица и институции, участниците в процеса през всички интервали. Така разяснява оставките министърът за българското председателство и някогашен министър на районното развиване Лиляна Павлова .

Рокади в кабинета:

И тримата министри най-вероятно ще се върнат в Народното събрание като депутати, а заместниците им си потеглят. Според източници на bTV Борисов обмисля Николина Ангелкова да бъде освободена от поста си министър на туризма и да поеме Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията. А на нейно място да отиде вицепремиера Валери Симеонов, с цел да се тушира напрежението в бранша.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/rokadi-v-kabineta-sled-ostavkite-angelkova-poema-transportnoto-ministerstvo-simeonov-turizma.html

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР