Според източната медицина, по вида на ръцете ни, може да

...
Според източната медицина, по вида на ръцете ни, може да
Коментари Харесай

Състоянието на ръцете показва здравословни проблеми

Според източната медицина, по типа на ръцете ни, може да разберем дали имаме съответни здравословни проблеми. Кои са главните индикации във типа на ръцете.
- Червените длани да вземем за пример свидетелстват за токсично поразяване на черния дроб - хепатит или хепатоза.
- Появата на “мраморни рисунки” върху дланите е белег за проблеми във вегетативната нервна система.
- Ако кожата на ръцете има жълтеникав нюанс, то евентуално има промени в черния дроб или жлъчката (хепатит, камъни в жлъчката, холангит, холецистит).
- Кафявите петна по горната част на дланите приказва освен за преклонна възраст, само че и за вероятни проблеми с жлъчката.
- Ако кожата на дланите сe “бели” на дребни люспички, то това е удостоверение за дефицит на витамин А и D. Но в случай че люспичките са огромни, би трябвало да се потърси помощ от кожен лекар: върху ръката има гъбички.
- Студените ръце са симптом за нарушавания на периферното кръвообръщение, организмът се нуждае от никотинова киселина. А в случай че дланите горят, това значи, че черният дроб не се оправя с интоксикацията, провокирана от натравяне с медикаменти, алкохол, химични субстанции.
- Влажните ръце са присъщи за хиперфункция на щитовидната жлеза, а сухата и бледа кожа на ръцете – за хипофункция на този орган.
- Периодичното изтръпване на кутретата може да бъде симптом за проблеми в сърдечно-съдовата система. Ако сходна обстановка се следи при палците, то би трябвало да се обърне внимание на дихателната система.
- Ако върху краищата на пръстите се следят гънки, наподобяващи бръчки, може да имате захарен диабет.
- Пурпурният цвят на краищата на пръстите допуска проблеми с храносмилателната система.
- Сърбежът по страничната част на показалеца свидетелства за нарушавания в работата на дебелото черво.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР