Според изследвания на Европейската комисия, Северозападния регион е не само

...
Според изследвания на Европейската комисия, Северозападния регион е не само
Коментари Харесай

Ще подготвят учители в мащабен дигитален проект

Според проучвания на Европейската комисия, Северозападния район е освен районът с най – ниски приходи, само че и районът с най – ниска софтуерна подготвеност в Европейски Съюз. Липсата на допир с технологиите слага децата от района в късен цифров старт. Адаптацията към цифровите технологии след детската възраст е доста по – сложна. Липсата на цифрови умения е причина за сложна реализация на пазара на труда и за всички произлизащи обществени и стопански проблеми.
Бурното развиване на технологиите слага просветителната система и цялото общество пред голямо предизвикателство.
В отговор на това предизвикателство е и планът „ Е – [email protected] “ на Дигитална Национална Коалиция /ДНК/, който се осъществя с поддръжката на МОН и на Гугъл.org.
450 учители от минимум 200 учебни заведения във Враца, Ловеч, Монтана, Видин и Плевен ще покачат цифровите си умения и квалификацията си по плана.
В плана е заложено основаване на най-малко 100 безвъзмездни просветителни запаси, налични за всички преподаватели в страната. Най-малко 1000 педагогичен експерти би трябвало да образуват онлайн общественост за разпространение на резултатите и положителните практики от него. Подготовката на учителите ще се организира на три стадия. В първия 10 учители ще бъдат подготвени да преподават цифрови умения. В следствие те ще би трябвало да разпространяват новаторските способи измежду други 30 свои сътрудници. В последния стадий към този момент миналите спомагателната подготовка преподаватели ще обучат още 410 души по какъв начин да употребяват цифрово наличие в своите уроци и ще ги насърчат да се причислят към обществената мрежа за учители.
Проектът започва с народен конкурс „ Дигитален дипломат в час и в клас “.
Конкурсът има за цел да отличи най – дейните, ефикасни, истински и изобретателни учители, които работят всекидневно за повишение на качеството на образованието като се възползват от силата и опциите на цифровите технологии.
Специално жури ще избере 10 впечатляващи цифрови просветителни практики. Отличените ще бъдат наградени с посещаване на най- огромното международно ревю за просветителни технологии – Beet, което ще се организира през януари 2019 година в Лондон, ще бъдат поканени да се включат в екипа от цифрови посланици на ДНК и ще им бъдат предоставени нови благоприятни условия да работят за разпространение на цифровите технологии за задачите на образованието на национално и европейско равнище.
Крайният период за кандидатстване е 24:00 часа на 24 май 2018 година на уеб страницата на плана: http: //w.w.w.digitalteachers.eu.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР