Според изследване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България до

...
Според изследване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България до
Коментари Харесай

Близо половината от българските деца са преживели насилие

Според проучване на УНИЦЕФ всяко второ дете в България до 18-годишна възраст, или общо 47% от децата са претърпели форма на принуждение.

„ Най-притеснителният % са тези 13%, които са изживели множествени форми на принуждение – физическо, психическо, полово принуждение “, означи Ивайло Спасов в предаването „ Преди всички “ по БНР.

Децата, станали жертва на принуждение, имат пет пъти по-ниски равнища на богатство от останалите, добави той. Възрастни, които по-рано през живота си са били обект на принуждение, са по-склонни в сегашния си живот също да ползват такова към своите деца, удостоверява изследването. „ В множеството случаи се повтаря омагьосаният кръг. “

38,3% от децата в България стават жертва на принуждение в учебно заведение, посочи Ивайло Спасов. Следва насилието в общността – 37% и вкъщи, където неговият дял е 30%. Децата, които са очевидци на принуждение, са и жертви на принуждение – в психически и законодателен смисъл, уточни още той.

Ведомствата би трябвало да събират редовно данни, безапелационен е Ивайло Спасов. Макар картината да е тъжна, а данните - тревожни, обстановката не е безнадеждна, заключи той, като посочи, че в обществото има сензитивност по тематиката, която би трябвало да се надгради.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР