Според изследователските фирми Counterpoint, IDC и Canalys, през второто тримесечие

...
Според изследователските фирми Counterpoint, IDC и Canalys, през второто тримесечие
Коментари Харесай

Победата на Huawei може да е краткотрайна

Според изследователските компании Counterpoint, IDC и Canalys, през второто тримесечие на 2020 година Huawei продават повече смарт телефони от всеки различен производител. Въпреки че това евентуално частично се дължи на икономическото възобновяване на Китай, успеха може да е краткотрайна.

Гугъл към този момент ограничи Huawei да употребява неговите приложения и услуги в сходство с нарежданията на държавното управление на Съединени американски щати. И в случай че това не беше задоволително, в този момент Съединени американски щати също изисква производители, употребяващи американска технология, да търсят категорично позволение, преди да продадат полупроводници на Huawei. Тайванската компания за произвеждане на полупроводници (TSMC) удостовери, че към този момент не приема нови поръчки от Huawei. И това слага бъдещето на чиповете Kirin под въпрос.
Изпълнителният шеф на бизнес групата на Huawei Ю Ченгдонг съобщи, че производството на чипове Kirin ще бъде спряно след 15 септември.
По-рано се очакваше компанията да разнообрази производството на чипове с Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), който е най-големият производител на чипове в Китай. Анализаторите обаче не бяха толкоз сигурни в това и се съмняваха в експертизата и потенциала на SMIC да прави чипове за Huawei.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР