Според изпълнителния директор на Coursedot Теодор Панайотов целта на новата

...
Според изпълнителния директор на Coursedot Теодор Панайотов целта на новата
Коментари Харесай

"Майкрософт България" и Coursedot подпомагат IT пазара чрез нови обучения

Според изпълнителния шеф на Coursedot Теодор Панайотов задачата на новата взаимна стратегия с " Майкрософт България " е да сътвори качествени клауд експерти

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Coursedot е " Стартираща компания на годината "

Дружеството получи премията на церемонията на Central European Startup Awards - България
27 сеп 2017
Нов модел за IT образованието

Основаният от Теодор Панайотов и Георги Ганчев стартъп CourseDot желае през платформата си да направи софтуерното обучение по-лесно и налично
5 май 2017 Недостигът на експерти в българския IT бранш не е вест от през днешния ден или през вчерашния ден. Много компании от промишлеността търсят решения, без значение дали посредством академии или вътрешни тренинг стратегии. Поредният взаимен план в тази сфера към този момент започва и e дело на " Майкрософт България " и платформата за IT образования Coursedot. Двете компании сплотиха сили, с цел да основават експерти по програмата Microsoft Certification Lab.

Фокусът на образованията е върху световната облачна платформа Microsoft Azure, която съгласно изпълнителния шеф на " Майкрософт България " Калин Димчев записва 120 000 нови абонаментна месечно. Microsoft Certification Lab ще бъде развъдник за експерти в региона на облачните технологии, защото дефицитът на пазара за такива специалисти е огромен. Програмата ще предлага както присъствени образования, по този начин и онлайн курсове. Участниците в тях ще имат достъп до лаборатории, на практика проби и програмата Microsoft Certified Trainer.

" Основната цел на онлайн академията е да създадем качествени клауд експерти на международно равнище тук, в България. Присъствените образования ще се водят от най-хубавите трейнъри, а онлайн курсовете са в наличен за всички формат ", съобщи пред " Капитал " Теодор Панайотов, изпълнителен шеф на Coursedot. Първоначалните цели на Coursedot и " Майкрософт България " са да разпространяват плана, като последователно притеглят повече и повече регистрирани участници на academy.coursedot.com. Присъствените образования са в групи от по 16 души, до момента в който за онлайн курсовете няма ограничаване. Идеята е на всеки 2 до 3 месеца да се вършат нови групи според от интереса. Курсовете и записването ще са безвъзмездни за стеснен интервал от време.

Първият пилотен план към този момент започва по два курса – Implementing Microsoft Azure Infrastructure и Architecting Microsoft Azure Solutions. Първият е ориентиран към специалисти, които към този момент имат опит в облачните технологии и желаят да придобият умения по платформата Azure, а вторият - към експерти, които към този момент имат знания от работата си с Azure.

Създадената преди шест години от Теодор Панайотов и Георги Ганчев Coursedot свързва корпоративни и самостоятелни клиенти, които търсят IT образования за чиновниците си, с тренинг компании и инструктори. В момента през нейния marketplace се оферират над 25 000 дати за курсове, над 5000 виртуални образования с инструктор, над 4000 видеообучения и над 1000 е-бука. Инструкторите към този момент са над 2200. През предходната есен компанията завоюва премията " Стартираща компания на годината " в третото национално издание на конкуренцията Central European Startup Awards.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР