Според изпълнителния директор на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Митев исканото

...
Според изпълнителния директор на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Митев исканото
Коментари Харесай

Инж. Митев: Отлагането на плановете за въглищните региони е логичният изход

Според изпълнителния шеф на Българската минно-геоложка камара инж. Иван Митев исканото от синдикатите отсрочване на приемането на териториалните проекти за въглищните райони е разумният излаз.

" В зародиша на целия проблем и това, което не е в съгласие по веригата, е тази 2026 година Нека я махнем тази година. Периодът – 2026 година, е прекомерно къс за промяна на едно дружество. В рамките на интервал от 2 години ние не можем да построим и жилищна кооперация, а камо ли да трансформираме цяло дружество или пък да го унищожаваме. Затова е належащо посредством Маришкия басейн да подсигуряваме нашата промишленост ", разяснява той в изявление за предаването " Хоризонт за вас ".

Според него  в случай че отпадне тази година, напрежението ще спадне .

Минерално-суровинната промишленост е извънредно значима за стопанската система на страната, безапелационен бе инж. Митев. И добави:  

" Ние така и така сме изправени пред съществени проблеми с интернационалните пазари по отношение на цени, продукция, трети страни, а в един миг да имаме и несигурни базови мощности – това ще изправи пред големи компликации всички нас, които така и така сме в неравна конкуренция с останалия свят ".

" Трябва да имаме базови сили. Основното е, че би трябвало да запазим нашата конкурентоспособност като стопанска система ", акцентира специалистът. По думите му  това би трябвало да е и крайната цел на териториалните проекти .

" Правителството е в доста комплицирана обстановка. Те би трябвало да запазят салдото сред европейските институции и нашата европейска съпричастност към климата, както и към нашите национални ползи.  Трябва да се създадат бързи диалози. Трябва да има разговор сред обособените страни. Без разговор няма градивни решения ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР