Според изискванията за прозрачност трябва да ви запознаем с това

...
Според изискванията за прозрачност трябва да ви запознаем с това
Коментари Харесай

ГЕРБ: Предложенията на ПП-ДБ не са професионални

" Според условията за бистрота би трябвало да ви срещнем с това до каква степен сме стигнали. Започвам с признателност за свършената работа. Има цели сфери, където предложенията на нашите екипи са признати. Има цели сфери, където забележките и предложенията, отправени от нашите екип са значително признати - спорт, земеделие, просвета, външни работи, защита. С признателност за всички и от двете страни, които са положили старания да се извърви път напред. "

Това разгласи Томислав Дончев на брифинг в Народното събрание от ГЕРБ-СДС. Ден откакто ПП-ДБ показаха плана за състав на собствен кабинет, хората на Бойко Борисов взеха решение да обобщят резултатите от взаимната работа на двете обединения по управническа стратегия.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че стопира диалозите с ПП-ДБ, откакто втората по величина парламентарна мощ разгласи, че няма да договарят за състава на кабинета. ГЕРБ стартира съвещания за образуване на държавно управление с останалите партии в Народното събрание, даже обединението да се откаже от номинацията си за Асен Василев за финансов министър.

Самият Василев пък сподели, че няма желание да се отдръпна от бъдещия кабинет на групировката си.  " Право на ГЕРБ е, те са първа политическа мощ, имат мандат и би трябвало да вземат решение. Всичко, което желаеха от нас, го направихме. Представихме кабинет, с цел да имат те цялостната информация и да вземат виновните решения за страната. Ако се стигне до втори мандат, ще приказваме с всички политически сили ", реагира на настояването за отзоваването си той.

Чакаме с неспокойствие политическата управническа стратегия за бюджета. Очаква се рекорден недостиг, 13 милиарда дълг, изброи Деница Сачева.

Секторните политики нямаме остойностяване на ограничения – в края на програмата не знаем какво ще ни коства тя. Трябва да се знае какви разноски ще бъдат орязани, налози ще бъдат ли вдигани, изброи тя.

България има и различен значим проблем растежът на инфлацията – в цялата управническа стратегия на Политическа партия не успяхме да забележим ограничения свързани с намаблявенето на инфэлацията, а това е един от главните проблеми да не влезем в еврозоната. Но имаме една мярка, обвързвана с метаморфоза на структурите в МЭ – не е ясно какво ще се закрива, нападна Сачева.

Увеличението на заплатите на медиците ги няма в управническата прогрпама на Политическа партия, т.е. повдигането на приходите им ще остане единствено на хартия, разгласи Костадин Ангелов.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР