Според изданието The Information компанията Google е започнала да разработва

...
Според изданието The Information компанията Google е започнала да разработва
Коментари Харесай

Google работи върху AI асистент, базиран на Gemini, за смартфоните Pixel 9

Според изданието The Information компанията Гугъл е почнала да създава AI помощник, наименуван Pixie, въз основата на Gemini. Той евентуално ще бъде показан с по едно и също време с излизането на смарт телефоните от серията Pixel 9.

Pixie ще се базира на базовия модел на Gemini. Гугъл има намерение да даде по-персонализирано преживяване с Гугъл Assistant. Асистентът с изкуствен интелект ще употребява данните от Gmail, Maps и другите онлайн услуги на Гугъл в смарт телефона, с цел да извършва най-различни задания.

В същото време Pixie ще дава отговор освен на въпроси, само че и ще взема решение по-сложни задания, като да вземем за пример ще предлага най-близкия магазин, в който можете да закупите продукта от фотографията.

По-рано Гугъл показа ИИ помощник с Bard. Той ще бъде наличен за някои определени тестери през идващите месеци. Компанията също по този начин съобщи, че основаният на Bard нов Assistant ще бъде наличен „ по желание “.

Наскоро софтуерният колос даде достъп до Gemini на разработчиците и фирмите посредством Гугъл Studio и Гугъл Cloud Vertex AI, тъй че те да могат да употребяват опциите на ИИ в своя изгода. Той също по този начин внедри няколко нови модела в екосистемата Vertex AI, разширявайки инструментариума за разработчиците и предприятията. Тези нови допълнения включват обновения инструмент Imagen 2 за превръщане на текст в изображение, профилирани съществени модели като MedLM, пригодени за здравната промишленост, и обществено наличната версия на Duet AI както за разработчици, по този начин и за служби за сигурност.

Настоящата версия на Gemini Pro разполага с контекстен прозорец с размер 32 KB, като в бъдещите версии се чака да има повече. Комплектите за разработка на програмен продукт (SDK) на Gemini Pro са налични на разнообразни езици за програмиране

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР