Според изданието, което се позовава на публикации в интернет, за

...
Според изданието, което се позовава на публикации в интернет, за
Коментари Харесай

Сагата с изтичането на секретни документи: Тейшейра публикувал информация в ”Дискорд” още от февруари 2022 г

Според изданието, което се базира на изявления в интернет, за които се допуска, че са на Тейешейра, той е почнал да качва наличие в дребната онлайн геймърска платформа " Дискорд " (Discord) - която е имала към 600 ползватели - малко след началото на съветската инвазия в Украйна, цитира Българска телеграфна агенция.

 

Отбелязва се, че в изявленията си потребителят се е позовавал на данни от Агенцията за национална сигурност, Централно разузнавателно управление на САЩ и други разследващи служби на Съединени американски щати и е разгласил информация за съветските и украинските жертви в спора, за активността на съветското разузнаване, както и за западната помощ за Украйна.

 

Ройтерс отбелязва, че в тази ситуация може да става дума за най-големия пробив в американската национална сигурност от 2010 година, когато на уеб страницата " Уикилийкс " се появиха над 700 000 документа, видеозаписи и дипломатически грами.

 

Засега няма коментар от Пентагона на новото известие на " Ню Йорк таймс ".

Тейшейра е с повдигнати обвинявания в непозволено придобиване на поверителни документи и материали, засягащи защитата, и непозволено предпазване и предаване на информация за националната защита. Според правни специалисти евентуално ще му бъдат предявени и още.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР