Според Ивайло Мирчев има притеснителни сигнали за геостратегическата ни ориентация

...
Според Ивайло Мирчев има притеснителни сигнали за геостратегическата ни ориентация
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Какви евроатлантици са ГЕРБ, БСП и ДПС, след като най-големият ти евроатлантически партньор ти казва, че в редиците си имаш корупция.

Според Ивайло Мирчев има притеснителни сигнали за геостратегическата ни ориентировка от страна на президента, визирайки сигналите да не се отпуска военна помощ на Украйна и възможното несъгласие за наказания против Русия, свързани с нуклеарното гориво.

Какви евроатлантици са ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, откакто най-големият ти евроатлантически сътрудник ти споделя, че в редиците си имаш корупция. Това разяснява Ивайло Мирчев, някогашен народен представител и член на Изпълнителния съвет на „ Да, България “ в предаването „ Стълбището ” на Дарик радио Мирчев означи, че по отношение на глобите на Съединени американски щати и Англия против български жители, Минчев разяснява, че въпросът е доколко това ще помогне на българското общество в процеса по реформирането на прокуратурата.



„ България се трансформира в международен първенец по най-вече оповестени в листата „ Магнитски ”. Когато стратегическият ти съдружник ти споделя, че няма страна в света, в която да има повече глобени по „ Магнистки ”, може би е време да се замислиш дали прокуратурата у нас работи. Това е явен сигнал от Съединени американски щати, че институциите в България не работят и западните ни съдружници нямат доверие в тези институции ”.

Мирчев разяснява претекстовете за вкарването в листата на някогашния финансов министър Владислав Горанов, че е приемал подкупи, предопределени за други длъжности лица за да се приема законодателство в интерес на съответен предприемач от хазартната сфера: „ Ако одобри, че това е част от думите на Васил Божков, който обществено упрекна Горанов, би трябвало да се замислим кое е това длъжностно лице, което да има такова въздействие в ГЕРБ, че да може да се одобряват съответни закони. Единственото лице, за което се сещам е Бойко Борисов. Всеки, който се е докосвал до тези процеси в ГЕРБ знае, че без думата на Борисов няма по какъв начин съответен закон и съответно решение в Народно събрание да бъде признато ”, изясни Мирчев. Според него Борисов ще опита да употребява Горанов като бушон, да изясни, че на практика не го познава и да опитат да създадат следващо замитане.

По думите му, в случай че прокуратурата продължава да не работи и продължава да изпира тази клика може да има и трети сезон „ Магнистки ”. „ Важното тук е, че три партии и то основни в Народно събрание имат ясно посланичество в „ Магнистки ” – това са представителите на хартиената коалиция - ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които в този момент се самоповъзгласиха за обединението „ Магнистки ”. Те са с доста тежки съмнения, като самите те имат искания, че са евроатлантици. За какви евроатлантици става дума, откакто най-големия ти евроатлантически сътрудник ти споделя, че в совите редици имаш корупция ”, попита Ивайло Мирчев.

Според Ивайло Мирчев има притеснителни сигнали за геостратегическата ни ориентировка от страна на президента, визирайки сигналите да не се отпуска военна помощ на Украйна и възможното несъгласие за наказания против Русия, свързани с нуклеарното гориво. Мирчев разяснява, че в тази война победа не значи Путин или Кремъл да се наложат над Украйна, да вземат територии и по-късно да продължат към Европа. „ Победа значи да се възвърне интернационалният ред, да се върнат изгубените от Украйна територии, в които Путин влезе извънредно нападателно, да се платят репарации на украинската страната, а правилите военни закононарушения интернационален арбитражен съд да си получат заслуженото. Това желае Европа, това желае естествения свят. Очевидно президента Радев има друга позиция и това е притеснително, тъй като България е член на НАТО и Европейския съюз ”, добави Мирчев.

Мирчев разяснява, че по време на президентските избори, Радев е оставил усещането за същински натовски военачалник, само че се оказало, че има много мощен натовски камуфлаж.

По думите му е притеснително, когато президентът споделя, че не би трябвало да се дава военна помощ на Украйна, тъй като. не той дефинира външната политика на страната.

„ Тук става дума за вътрешни убеждения. Не желая да лимитирам метода на мислене на президента. Всеки може да е русофил, путинофил. Но когато става дума за ползите на страна, нашите лични схващат там, където стартира националния интерес на България.

Националният интерес на България никога сега не е обвързван с това да поддържаме Путин в нападателната му война по отношение на Украйна. Националният интерес на България е обвързван с това да бъдем дружно с цивилизования свят и да модернизираме армията си, което в естествена обстановка би ни коствало милиарди ”, разясни Мирчев.

По думите му президента Румен Радев сега стопира модернизацията на Българската войска, защото сега има ясни индикации, че можем да получим западно въоръжение.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР