Според историческите книги Адолф Хитлер се самоубива през 1945 г.

...
Според историческите книги Адолф Хитлер се самоубива през 1945 г.
Коментари Харесай

Най-накрая ФБР призна: Хитлер е умрял в Парагвай през 1973 г.

Според историческите книги Адолф Хитлер се самоубива през 1945 година с любовницата си Ева Браун. Има обаче информация, която допуска друга доктрина, че Хитлер не е починал, а че е избягал и е живял в Южна Америка.
 

 

Официалните данни сочат, че бруталният деспот, опозорен от провалянето през 1945 година, се прострелял в главата, до момента в който брачната половинка му взела цианидни таблетки в бункер в Берлин. Телата им скоро били подпалени и заровени. Но какво ще стане, в случай че тази информация е била просто разсейваща, до момента в който Хитлер избягал, единствено с цел да не попадне в ръцете на руснаците?

Звучи необикновено, само че историкът Абел Басти изяснява в детайли тази доктрина в новата си книга, издадена в Аржентина, озаглавена " Хитлер в заточение ".

" Имало е съглашение с Америка, че Хитлер ще избяга, с цел да не попадне в ръцете на руснаците ", споделя Басти.

" Има смисъл за учените, военните и шпионите, които по-късно взеха присъединяване в битката против съветския режим ", прибавя той.
Басти счита, че Хитлер е избягал през тунел, който е водил под повърхността до летището в Темпелхоф, където го е чакал хеликоптер, с цел да го откара в Испания. Първо идва на Канарските острови, а по-късно се реалокира в Аржентина, където живее 10 години, след което се открива в Парагвай, където се намира под закрилата на диктатора Алфред Стреснер.

" Заможните фамилии, които са му помагали през годините, са били виновни за организирането на погребението му ", изяснява Басти.

„ Хитлер е заровен в под земята бункер, който в този момент се намира в първокласен хотел в Асунсион. Входът за бункера през 1973 година е запечатан и към 40 души са пристигнали да се сбогуват с Хитлер. Един от тях бил близкият боец на Хитлер, Фернандо Ноджера де Араухо, който описа пред кореспонденти за церемонията ", споделя Басти.

Оперативният служащ на Централно разузнавателно управление на САЩ с двадесет години опит на терен и един от елитните офицери на американската разследваща работа Боб Байер разказва нещо сходно на това в документална поредност за History Channel, озаглавена „ Ловът на Хитлер “, излъчена в 2015-та година.

Байер и неговият екип настояват, че са разкрили доказателства за бягството на Хитлер благодарение на оповестени 700 страници документи на ФБР. Сред тези документи е отчет, в който се загатва срещата на човек на име Гуидано, изпратен да се срещне с Хитлер и неговия антураж (общо 50 души), незабавно щом стигат с подводницата в Аржентина, две седмици и половина след рухването на Берлин. Гуидано бил един от четиримата души, които се срещнали с Хитлер и неговия антураж, когато подводниците пристигнали в Аржентина.

" Хитлер с две дами... доктор и други хора, които са били над 50- годишни, пристигнали на брега. Пристигнали по здрач в ранчото, с цел да се скрият. Гуидано е подготвен да разкрие имената на тримата, помогнали на Хитлер и хората му да стигнат до ранчото. Гуидано споделя, че са му дадени 15 000 $, за помощта му за всичко това “, се споделя в документи на ФБР от 14 август 1945 година

Друг отчет (също от 14 август) приказва за идващите в Аржентина нацистки подводници. Централата на ФБР стартира да изпраща отчети за Хитлер на обществеността и на следователите в сходство със Закона за независимост на информацията от 26 април 1976 година в съкратена версия. Първият документ с номер 65-53615-35, който бил скъсен, бил подложен на уеб страницата на ФБР и изцяло предаден на откривателите през 1991 година, а също по този начин е разполагаем в Националния списък от 10 години. Публичен отчет: " Няма данни Хитлер да е умрял в Берлин. "

Един следовател отбелязва: " Американските войски не откриха тялото на Хитлер и няма свидетел, който да твърси с убеденост, че Хитлер е починал там. "

Най-доброто доказателство е в Русия. Когато Русия окупира Германия, тялото на Хитлер се допуска, че е пренесено в Русия и не се загатва чак до 2009 година, когато археологът Николас Белатони получил позволение за осъществяване на ДНК разбор върху открито парче кост. Това, което откри, провокира бурни реакции в средите на службите и измежду учените. Останките, които проучва, не принадлежат нито на Хитлер, нито на Ева Браун.

„ Костта беше тънка, а мъжките кости нормално са твърди. Тази кост принадлежи на човек, който е на не повече от 40 години. "

Превод: Блиц

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР