Според испанската преса, отборът на Ферари във Формула 1 ще

...
Според испанската преса, отборът на Ферари във Формула 1 ще
Коментари Харесай

Ферари ще загуби Сантандер, Петробрас отива при Макларън?


Според испанската преса, тимът на Ферари във Формула 1 ще загуби един от огромните си спонсори " Сантандер ". Банката била отказала възобновяване да контракта на стойност 40 милиона евро и по този начин съдействието сред италианския отбор и испанската финансова институция ще завърши 7 години откакто стартира.

" Сантандер " стартира да си партнира с Ферари през 2010 година, когато към тима се причисли Фернандо Алонсо. Въпреки че водачът мина в Макларън през 2014, испанците продължиха контракта със Скудерия до края на 2017. Сега, обаче, в управлението на финансовата група има смяна. Досегашният началник Емилио Ботин е предал ръководството на щерка си Ана. За разлика от него, тя не е почитател на Формула 1, и е декларирала, че няма интерес към нова договорка. Има известна възможност банката въпреки всичко да остане като дребен спонсор, само че сумата ще бъде надалеч под 40 млн.

Отбор като Ферари надали ще има усложнения да си откри нов огромен спонсор, само че в този момент се обрисува известно напрежение, тъй като Либърти Медия вкарват промени при раздаването на бонуси. Идеята на американците е парите да се разпределят сред повече тимове, тъй че Скудерия може би ще се елементарни с едни 100 млн. евро.

Макларън, от своя страна, може би ще съумеят да привлекат сериозен нов спонсор в лицето на бразилската нефтена компания " Петробрас ", които преди работеха с Уилямс. Шефът на Макларън Зак Браун съобщи: " Подписали сме с двама нови спонсори, само че още е рано да ги обявим. Можете да очаквате и още съществени марки върху болида ни през 2018. "

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg



Снимка: ©Getty Images

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР