Според иранското ръководство всички варианти са възможни в условията на

...
Според иранското ръководство всички варианти са възможни в условията на
Коментари Харесай

Иран: Възможно е всичко по всяко време

Според иранското управление всички разновидности са вероятни в изискванията на изостряне на обстановката в Близкия изток - включително разрастване на спора и война в Близкия изток.

" Всички би трябвало да са наясно, че обстановката е извънредно взривоопасна и че всичко е допустимо когато и да е (...), в това число и война ", предизвести в неделя външният министър Абас Аракчи.

Според Аракчи Израел е провокирал интернационална рецесия и е сложил целия свят в положение на паника. Кръвта на Насрала не е пролята на вятъра, показва министърът и се заканва, че Израел.

Иран е призовал и за привикване на изключително съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации , осведоми Аракчи пред публицисти в Ню Йорк.

Според наблюдаващи реакцията на Иран на до момента е по-скоро сдържана и в нея не се приказва за ответен удар . Затова понастоящем Техеран наподобява избира да дискредитира Израел по дипломатически път на интернационалната сцена.
 Преместиха Али Хаменей на несъмнено място със засилена защита
Преместиха Али Хаменей на несъмнено място със засилена защита

Иран е в непрекъснат контакт с Хизбула и другите си проксита след убийството на Насрала

За път на дипломацията се приказва и в самия Ливан . Ливанската войска прикани за национално единение

" Командването на армията приканва всички жители да запазят националното единение и да не се впускат в дейности, които заплашват гражданския мир в този рисков и сензитивен стадий от историята на страната ни ", се споделя в апел на военните.

Най-висшият християнски свещеник в страната прикани също за дипломация в спора. В изказване на ливанския министър на информацията се показва, че убийството на Насрала е " наранило сърцата на ливанците ", само че и се твърди, че дипломитическите старания за преустановяване на огъня и сега " към момента не престават ".
 Иран сложи армията си в най-висока степен на подготвеност
Иран сложи армията си в най-висока степен на подготвеност

Това става на фона на офанзивите в Ливан

Израел ще продължи да нанася удари по враговете си , съобщи министър-председателят Бенямин Нетаняху. Говорейки за убийството на водача на " Хизбула " Хасан Насрала, министър председателят на Израел съобщи, че той е този, който е дал заповедта.

Междувременно през днешния ден Израел заяви за още един погубен върховен пълководец на Хизбула - Набил Каук . Организацията " Хизбула " не е коментирала положението на Каук, само че от събота насам поддръжници на милицията разгласяват траурни известия за него.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР