Според информацията на тв канала, ударите са били извършени в

...
Според информацията на тв канала, ударите са били извършени в
Коментари Харесай

Турция нанесе авиоудар по кюрдска база в Сирия

Според информацията на тв канала, ударите са били осъществени в региона на Тел Тавил. Все още няма данни за жертви и ранените измежду кюрдските сили.

В същото време турският външен министър Мевлют Чавушоглу е декларирал, че Турция се отнася с почитание към териториалната целокупност на Сирия. Според неговите думи, дейностите на турската войска в района се явяват "временна мярка ".

По-рано през днешния ден, 7 октомври, стана известно, че Съединени американски щати отхвърлят да поддържат военната интервенция на Турция в Сирия. Освен това беше очебийно, че американските военни към този момент няма да бъдат наоколо до мястото на интервенцията.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се зарече да "заличи " турската стопанска система, в случай че той сметне, че Турция си разрешава волности в Сирия.

Става ужасно! Тръмп се закани да унищожи Турция, в случай че...

Предупреждението към съюзничката от НАТО американският водач насочи в Туитър. Тръмп изрази и своето гледище Анкара да "пази " терористите от "Ислямска страна " в отсъствието на Съединени американски щати.

"Ако Турция направи нещо, което аз, в моята огромна и несравнима мъдрост, считам за прекрачване на неразрешени граници, аз изцяло ще унищожа и залича стопанската система на Турция (правил съм го преди!) ", написа водачът.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР