Според информацията компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) е

...
Според информацията компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) е
Коментари Харесай

Ето защо Andreessen Horowitz инвестира $1 милиард в криптовалута

Според информацията компанията за рисков капитал Andreessen Horowitz (a16z) е вложила повече от $1 милиард в криптовалута.

В началото на април компанията разгласява своя отчет, прочут като “ “, в който разказа вижданията си за Web3 и изясни аргументите за забележителните си вложения в бранша.

В отчета се показва, че Web3 не е само финансово придвижване, а по-скоро напредък на интернета. Докато Web1 и Web2 направиха информацията по-достъпна, Web3 има за цел да демократизира собствеността, като даде на потребителите повече власт и децентрализира интернет.

В отчета се акцентира също по този начин, че блокчейн не са единствено счетоводни книги, а по-скоро компютри, както и че криптовалутата не е единствено финансова система, а и нова компютърна платформа.

Според A16z стартъпите се раждат от свежи хрумвания, които основават звук и провокират по-нататъшни нововъведения в идващите цикли. Пазарът мина през четири такива цикъла, като всеки от тях беше по-значим от предходния.

В отчета се акцентират някои идни трендове, които би трябвало да се наблюдават, като да вземем за пример появяването на нови блокчейн от първи пласт, оптимистични (OR), rollups с нулеви знания (ZK rollups), блокчейн за характерни приложения и решения за наличност на данни.


 


Документа също по този начин предизвестява за намаляването на водещата роля на Съединените щати в Web3 пространството и се застъпва за основаването на транспарантни разпореждания, които да пазят потребителите и да предизвикват растежа на промишлеността, вместо да не разрешават новите технологии и бизнес модели.

В отчета се предлага регулирането да се концентрира върху бизнеса, а не върху децентрализирания самостоятелен програмен продукт, с цел да се обезпечи обективна и новаторска екосистема за всички.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР