Според информация от Telegraph се очаква Bank of England да

...
Според информация от Telegraph се очаква Bank of England да
Коментари Харесай

Revolut се сблъска с неуспех, тъй като Bank of England отхвърли заявлението за банков лиценз

Според информация от Telegraph се чака Bank of England да отхвърли дългогодишното искане на Revolut за банков лиценз в Обединеното кралство.

През последните две години Revolut, изтъкнат състезател в бранша на разплащанията, се стреми да получи банков лиценз в Обединеното кралство. По-рано тази година основният изпълнителен шеф на компанията изрази оптимизъм, че лицензът ще бъде възложен в близко бъдеще.

Николай Сторонски, основен изпълнителен шеф на Revolut, неотдавна разяснява, че издаването на лиценза се е забавило заради опасенията на регулаторните органи, подбудени от продължаващите банкови рецесии, в които са забъркани Silicon Valley Bank и Credit Suisse.

Забележките на Сторонски последваха интервал на разтърсвания в Revolut, траял повече от два месеца. В по-ранни отчети се показва, че утвърждението на лиценза е близко, единствено че то е било осуетено, когато BDO, инспекторът на компанията, е изразил запаси по отношение на някои финансови доклади за 2021 година, заявявайки, че те са “ “.

BDO съответно изрази угриженост по отношение на точността и възникването на доходи в размер на £500 милиона. През февруари инспекторите акцентираха несъответствия в данните за приходите на Revolut за 2021 година, които по-късно бяха оспорени от компанията и без значение тествани.

В случай че банковият лиценз на Revolut не бъде утвърден , компанията въпреки всичко ще може да оперира в Обединеното кралство; облагите ѝ обаче евентуално ще намалеят, защото тя няма да може да предлага ипотеки и заеми в страната, които са измежду дълготрайните ѝ цели.

В последно време Revolut се сблъска с разнообразни провокации. Този месец финансовият шеф на компанията Микко Саловаара подаде оставка по персонални аргументи. Саловаара се причисли към Revolut през януари 2021 година, почти по същото време, когато компанията подаде заявката си за банков лиценз.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР