Според информация на официалния Twitter-канал Ловци на ИД, този спецотряд

...
Според информация на официалния Twitter-канал Ловци на ИД, този спецотряд
Коментари Харесай

Сирийската армия заседна на Ефрат, спря придвижването на „Ловци на ИД” и руската авиация в Дейр ез-Зор

Според информация на формалния Twitter-канал „ Ловци на ИД ”, този спецотряд в този момент е единственото сирийско поделение, интензивно опериращо на левия бряг на Ефрат в региона на Дейр ез-Зор. Съобщението е представен от riafan.ru. Останалите подразделения не подхващат никакви дейности и не излиза от обсега на прикритие на сирийската артилерия. Следва да се означи, че „ Ловци на ИД” настъпваха в авангарда в интервенцията по разблокирането на град Дейр ез-Зор, а преди този момент участваха в настъплението на Акербат. Именно в този регион са съсредоточени най-големите в Сирия ресурси от петрол.

Действията на Сирийската войска обаче не бяха ефикасни и решителни, дори без значение от събитието, че Дейр ез-Зор има голямо стратегическо политико-военно и икономическо значение.

Ситуацията доста се усложнява заради намесата на Съединени американски щати, следените от тях кюрдски Отряди за национална самозащита (YPG) и другите подразделения на Сирийските демократични сили (SDF), които също имат намерение да вземат под надзор стратегическите нефтогазови залежи. Силите на западната коалиция доближиха източните околности на Дейр ез-Зор и не престават настъплението си.

Руският политолог и самостоятелен публицист Александър Асафов сочи редица аргументи сирийската войска да спре настъплението на значим рубеж. Една от тях е незадоволителното окомплектоване, несъразмерната нерешителност на командирите и закъснение при взимане на съществени решения.

Създадената в региона на Дейр ез-Зор „ обстановка на надпреварата” изисква решителни дейности от сирийската войска точно в този момент.Тя би трябвало непременно да продължи настъплението, без значение от заканите на Съединени американски щати. В противоположен случай ще бъдат изгубени нефтените полета, а дружно с тях и вярата за възобновление на Сирийската република.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР