Според Индекса за демокрация за 2021 нашата страна се нарежда

...
Според Индекса за демокрация за 2021 нашата страна се нарежда
Коментари Харесай

България е на 53 място по демократичност от 167 държави

Според Индекса за народна власт за 2021 нашата страна се подрежда на 53 място по либералност на обществото. България изпреварва с 10 пункта Сърбия и с цели 20 пункта Северна Македония, предава БГНЕС.

Според последното издание на организацията Индекс за демокрацията за 2021 година, оповестено от сп. „ The Economist ”, международната народна власт е траяла да запада стремително. Ежегодното изследване, което прави оценка положението на демокрацията в 167 страни въз основа на пет индикатора - избирателен развой и плурализъм, действие на държавното управление, политическо присъединяване, демократична политическа просвета и цивилен свободи - открива, че повече от една трета от популацията на света живее под властническо ръководство, а едвам 6,4 % се радват на цялостна народна власт.
Проучване на Екологичен потенциал: 62% от българите са недоволни от положението на демокрацията
62% от българите са недоволни от това по какъв начин действа демокрацията в страната. 25% са показали, че въобще не са удовлетворени. Позитивно са с...
Прочети повече
Глобалната оценка за развиването на демокрацията в света спадна от междинен показател 5,37 до ново най-ниско равнище от 5,28 от 10 вероятни. Единственият сходен спад от 2006 година насам беше през 2010 година след международната финансова рецесия. Този показател за България е 6,64. По-добри индикатори от нашата страна на Балканите има единствено Гърция, класирана на 34 място с показател 7,56.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР