Според индекса на ООН за човешкото развитие (HDI), тенденцията се

...
Според индекса на ООН за човешкото развитие (HDI), тенденцията се
Коментари Харесай

ООН констатира спад в продължителността на живота, образованието и доходите

Според показателя на Организация на обединените нации за човешкото развиване (HDI), наклонността се отбелязва в 9 от 10 страни. За този противоположен завой в световното развиване, отчетът упреква пандемията, войната в Украйна и климатичните промени.

HDI е стандарт, признат през 1990 година, който регистрира продължителността на живота, образованието и икономическия разцвет, в опит да се огледа оттатък брутния вътрешен артикул (БВП) като мярка за публично богатство, напомня Военновъздушни сили.

На върха на HDI тази година е Швейцария, с предстояща междинна дълготрайност на живота от 84 години, междинна посещаемост на просветителни институции от 16,5 години и междинна годишна заплата от Щатски долар 66 000. В другия завършек на скалата е Южен Судан, където междинната дълготрайност на живота е 55 години, хората прекарват в учебно заведение приблизително единствено 5,5 години и печелят едвам Щатски долар 768 на година.

Неуспехите в множеството от 191 страни, включени в показателя, изключително във връзка с продължителността на живота, връщат човешкото развиване до равнищата от 2016...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР