Според Гуцанов в момента няма предпоставки да се говори за

...
Според Гуцанов в момента няма предпоставки да се говори за
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Превозвачите имат основания за някои от своите искания

Според Гуцанов сега няма предпоставки да се приказва за ново ръководство на страната.

Антикризисният пакет на държавното управление ще помогне на жителите, само че в бъдеще сходни ограничения би трябвало да се насочат към групите от хора, които имат най-голяма потребност от подкрепяне. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " депутатът от Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов.

" Има няколко групи от хора в страната, които с в в действителност сериозно положение. Пенсионерите са към 2 100 000, по тази причина от 1 юли ще вдигнем пенсиите с 20%. Да, не е задоволително, само че е огромна крачка напред. Освен това, за мен и за Българска социалистическа партия е значимо от 1 октомври да има доста по-голяма правдивост, да има преизчисление на пенсиите ", разяснява той.

Превозвачите имат учредения за някои от своите претенции, само че с тях би трябвало да има разговор, сподели Борислав Гуцанов, който е и ръководител на транспортната комисия в Народното събрание. От въвеждането на тол такси по второкласните пътища обаче не може да се отстъпи.

" Фактът, че не се стигна до митингите, които се чакаха, значи, че нещо въпреки всичко пречупи напрежението. Но от някои неща не може да се отстъпи. Въвеждането на тол таксите по второкласните пътища е трябвало да стане още 2020 година Тогава също с митинги се отсрочва за три месеца, които станаха две години. В момента се събират към 108 млн. от тежкотоварните коли и 280 млн. от леките коли - това заслужено ли е ", разяснява Гуцанов.

По думите му са нужни 1 милиарда и 200 млн. за поддръжка на пътната инфраструктура у нас.

" Сутрин протестираш за това, че имаш дупки по пътищата, следобяд протестираш за това, че въвеждаш тол система. Тези пари идват от тол системата и тя би трябвало да стигне до този 1 милиарда и 200 млн. С това въвеждане на тол такси по второкласната пътна артерия ще се стигне до взимане на към 500 милиона от тежкотоварните коли и към 250 милиона от леките коли ", посочи социалистът.

Категорично превозвачите би трябвало да бъдат подкрепени за извънградските транспорти и аз ще упорствам за това в транпортната комисия, акцентира той.

Трябва да бъде призован КСНС за Северна Македония, с цел да се чуят службите, да се види каква е действителната обстановка, счита Гуцанов.

" Аз не смятам, че и в Народно събрание може да мине нещо по-различно от това, което е признато преди две години като позиция на България по отношение на Северна Македония. Аз мисля, че при тези връзки позицията, най-малко на Българска социалистическа партия е изрично непроменена. Според мен не би трябвало и другите партии да го поддържат, защото няма смяна в ситуацията и връзките сред двете страни ", сподели още депутатът.

Той разяснява и тематиката с газовите доставки. По думите му у нас не може да се доставя постоянен газ без присъединяване на " Газпром " и по тази причина от Българска социалистическа партия упорстват да се водят договаряния с съветския снабдител.

" Ние би трябвало да гледаме националния си интерес и нужното, с цел да може стопанската система да върви напред ", разяснява депутатът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР