Според Гудков в България и в този момент продължава да

...
Според Гудков в България и в този момент продължава да
Коментари Харесай

Бившият полковник от КГБ Гудков: Путин гледа на България като плацдарм срещу Европа

Според Гудков в България и в този миг продължава да съществува сериозна агентурна мрежа, основана от съветските секрети служби

Руският президент Владимир Путин гледа на България като на плацдарм за своята политика на разцепление по отношение на Европа, той има вяра, че България е привързана към Русия и, че тук неговото въздействие е извънредно мощно. Това споделя в изявление за ”Капитал ” съветският опозиционен политик Генадий Гудков.
" Путин залага на различията и умее да ги основава, с подкупи да речем, споделя още Гудков. Той разчита на въздействието на парите в отрицателния, в престъпния смисъл. По тази причина България се счита за една от страните на които той може да се опре, с цел да разгърне политиката си против Европа, да приготвя и реализира настъплението си ".

Генадий Гудков е съветски опозиционен политик и предприемач. През 2012 година изданието The Moscow Times го назовава един от най-яростните и харизматични критици на Владимир Путин в Народното събрание. Гудков е пенсиониран полковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР), бил е заместник-председател на Комитета по сигурността в съветската Дума. На 14 септември 2012 година той е лишен от депутатски мандат, а от 2018 година, когато напуща Русия поради опасност от наказателно гонене поради опозиционната си активност, живее във Варна.

Според Гудков в България и в този миг продължава да съществува сериозна агентурна мрежа, основана от съветските секрети служби. Нейната съществена задача е да въздейства на политическия курс на страната, да финансира партии и политици, да реализира " експорт на корупция " към структурите в енергийния бранш на България.

" Много европейски страни имат мощно контраразузнаване, само че не мисля, че България е измежду тях, споделя той. Именно затова тук върви необезпокоявана работа по рекрутиране на нови хора които да работят за ползите на Русия. До началото на войната в Украйна съветското разузнаване се е чувствало извънредно удобно в разнообразни сфери на въздействие в България - в медиите, в бранша на сигурността, в енергетиката и така нататък "

За Генадий Гудков изгонването на 70 съветски дипломати от страната е било " нужна мярка ", защото в България е било в ход жестоко вмешателство във вътрешната й политика и очевидна поддръжка на пропутински организации. Като образец той показва паравоенната " БНО Шипка " на Владимир Русев, която публично през уеб страницата си и обществените мрежи прави вербовка на хора за присъединяване в отряди под свастиката на Русия. " Осъществява се агитация ориентирана срещу Украйна, оправдава се експанзията на войната, споделя Гудков. Това е освен интервенция във вътрешните работи на България, само че и в дословния смисъл на тези думи подривна активност

Точно затова аз мисля, че всичко това се финансира и поддържа от специфичните служби на Русия ", предава frognews.bg.

Според Гудков сходните организации в България по никакъв начин не са малко. Той напомни информация от уеб страницата на съветското Генерално консулство във Варна от началото на август, когато там са били събрали хора от управлението на партия " Възраждане ", от близкия до Путин така наречен рокерски клуб " Нощни вълци " и българските им аналози. " Това са хората на Александър Залдостанов (лидерът на ", нощни вълци " в Русия), който според мен е безспорен дебил, споделя Гудков. Политически дебил, който не може да свърже две думи, само че умее да пази равновесие върху мотоциклета си ".

Гудков твърди, че в случай че ако Путин избере " пътя на нуклеарния апокалипсис " като излаз от войната в Украйна това ще докара до пагубната му загуба. А оттова нататък ще стартира и противоположното преброяване до края на режима му. По тази причина той се надява, че на съветския президент няма да му стигне време да реализира желанията си.

" Ако не дай Боже, въпреки всичко му се удаде тази война в Украйна да приключи даже с относителна победа идната жертва на Путин ще бъдат Казахстан, Грузия или Армения и даже България ", споделя съветският опозиционер.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР